Hrvatska pošta predstavlja kriptomarku s motivom našeg legendarnog inovatora

Hrvatska pošta (HP) u srijedu će pustiti u optjecaj četvrtu po redu kriptomarku izdanu u obliku poštanskog bloka s motivom Nikole Tesle i njegova tornja za Svjetski bežični sustav, priopćeno je u ponedjeljak iz HP-a.

Hina | 19.12.2022. / 11:23

Kriptomarka Nikole Tesle (Foto: Hrvatska pošta)

Autori nove kriptomarke zagrebački su dizajneri Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, a marka nominalne vrijednosti 50,00 kuna tiskana je u 30.000 primjeraka.

Promocija četvrtog izdanja kriptomarke bit će popraćena izložbom Teslinih osobnih stvari u poštanskom uredu.

Slika nije dostupna Želite kupiti kriptovalute? Sad to možete napraviti na pomalo neobičnom mjestu

Tako će se Tesline naočale, torba, šešir, štap i rukavice moći pogledati od kraja prosinca 2022. godine do početka veljače 2023. u poštanskom uredu u Jurišićevoj ulici, stoji u priopćenju.

Osobni predmeti Nikole Tesle koji će biti izloženi u zagrebačkom poštanskom uredu u vlasništvu su HP-a i čine stalni izložbeni postav u poštanskom uredu u Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle, dodaje HP.

Hrvatska pošta novo izdanje kriptomarke realizirala je u suradnji s tvrtkama BitX i MarrowLabs, kao i s Tehničkim muzejom "Nikola Tesla".

Kupnjom kriptomarke dobivate fizičku poštansku marku koju možete iskoristiti za slanje pošiljaka te digitalnu marku u obliku nezamjenjivog tokena (NFT-a), dodaju iz HP-a. 

Digitalno izdanje kriptomarke bit će dostupno u pet različitih kategorija te će svaka imati motiv jednog od Teslinih izuma.

Digitalno izdanje s motivom Teslina pokusa s jajetom u okretnom magnetskom polju imat će najmanji broj dostupnih primjeraka (2000), dok će najviše primjeraka imati digitalno izdanje s motivom Tesline turbine.

Slika nije dostupna Mislite da vam je Rimac Nevera nedostižna? Razmislite ponovno!

Ostala digitalna izdanja imat će motive Tesline zavojnice, sustava bežičnog prijenosa signala i broda na daljinsko upravljanje.

Nova kriptomarka moći će se kupiti u poštanskim uredima, na mrežnim stranicama te u internetskoj trgovini, gdje će se moći platiti kriptovalutama. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti