Hrvatska psihološka horor-avantura dobila izdavača i uskoro dolazi na PC i konzole

Igra se nalazi pri kraju alfa-faze razvoja, a prema najavama uskoro bi mogla ući u beta-fazu.

Martina Čizmić | 07.07.2021. / 07:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska point-and-click psihološka horor-avantura "Saint Kotar" polako se približava svom službenom datumu izlaska.

Kako su priopćili iz studija Red Martyr Entertainment, dogovorili su suradnju s nizozemskim neovisnim razvojnim studijem, izdavačem i distributerom videoigara SOEDESCO, za izdavanje i distribuciju te horor-avanture s fokusom na priču na računala i konzole.

Drago nam je što smo se udružili sa SOEDESCO-om radi izdavanja našeg prvog naslova Saint Kotar. Radimo na ovoj igri već dvije i pol godine te smo sigurni da je SOEDESCO savršen partner koji nam je potreban da podržimo njegov rast u nešto zaista posebno. Zajedno ćemo raditi kako bi igra vrlo brzo ugledala svjetlo dana na računalima i konzolama, istaknuo je Marko Tominić, direktor igre i izvršni direktor Red Martyr Entertainmenta.

Podsjetimo, Saint Kotar psihološka je horor-avantura s modernim elementima klasično inspiriranog point-and-click gameplaya. Igra prati zastrašujuću priču o Benedeku Dohnanyju i Nikolayu Kalyakinu koji pokušavaju pronaći istinu iza jezive serije ubojstava, navodno povezanih sa štovanjem đavla i vračanjem. Igrači prolaze kroz priču kontrolirajući dva osebujna lika ne bi li raspleli misterioznu i razgranatu priču u gradiću Sveti Kotar, malom fiktivnom mjestu na području Gorskog kotara.

Slika nije dostupna Uspjeli su! Hrvatska psihološka horor avantura sljedeće ljeto dolazi na vaša računala

Prošle su godine iz Red Martyr Entertainmenta organizirali Kickstarter kampanju kojom su prikupili dovoljno sredstava za završetak igre. Tada su ujedno i javnosti predstavili demo igre koji je oduševio igrače. Igra se, nakon puno rada, još uvijek nalazi u alfa-fazi, no kako je istaknuo Tominić, polako, ali sigurno približava se beta-fazi, a nakon toga i samom službenom izlasku na tržište. 

Slika nije dostupna Isprobajte dugo očekivanu psihološku horor avanturu hrvatskog studija kroz besplatni prolog Saint Kotar: The Yellow Mask

Inače, SOEDESCO je dobro poznat svjetskoj igračkoj publici. U njegovu portfelju nalaze se neke od poznatih igara poput Owlboy, Kaze and the Wild Masks, Monster Crown, Among the Sleep, Remothered: Tormented Fathers i Monstrum, ali i nekoliko njihovih vlastitih naslova kao što su Truck Driver, Adam’s Venture i Real Farm.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti