Hrvatske tvrtke udružile snage i zajednički će nuditi tehnološka rješenja za javnu sigurnost na američkom tržištu

Svoj će prvi zajednički izlazak na američko tržište realizirati na konferenciji FBI National Academy Associates koja se u srpnju održava u Orlandu na Floridi.

Martina Čizmić | 01.07.2021. / 17:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Izlazak malih hrvatskih tvrtki na svjetsko tržište uvijek je izazovan, stoga ne iznenađuje što se one često udružuju kako bi svoje proizvode zajednički prezentirale potencijalnim kupcima i tako si povećale šanse za uspjeh. 

Upravo su to napravile tvrtke BISS i Orqa, koje su odlučile spojiti svoje proizvode i usluge u zajednički portfolio Ocean Public Safety 2.0 kako bi stvorile novu generaciju tehnoloških rješenja primjenjivih u području javne sigurnosti. Svoj će prvi zajednički izlazak na američko tržište realizirati na konferenciji FBI National Academy Associates koja se u srpnju održava u Orlandu na Floridi, gdje će kao jedine tvrtke iz Europe, imati priliku demonstrirati svoje proizvode te se povezati s najvažnijim dionicima u području javne sigurnosti.

 

Nikša Cigoj, account manager BISS-a, vodeće tvrtke u području obrade podataka i anonimizacije u stvarnom vremenu, s naglaskom na područje sustava za javno alarmiranje i upravljanje kriznim situacijama, objasnio je ulogu BISS-a u zajedničkom portfelju.

 

Portfelj proizvoda pod nazivom Ocean Public Safety 2.0 uključuje rješenje tvrtke BISS, namijenjeno ranom upozoravanju i upravljanju krizama, koje je jedno od tehnološki najnaprednijih rješenja takve vrste u svijetu. Isto smo usavršili kroz sustav javne sigurnosti HAVEN Reverse 112, koji je također usmjeren na smanjenje posljedica ekstremnih vremenskih nepogoda, potresa i drugih kriznih situacija kroz upozoravanje građana i davanje nužnih informacija onima koji krizom upravljaju, kazao je Nikša Cigoj.

 

S druge strane, Orqa se dokazala kao globalni lider u području daljinskog upravljanja bespilotnim vozilima i specijalnim video rješenjima za industriju, sektor javne sigurnosti te obrambeni sektor. Tvrtka radi na razvojnim projektima američkog Department of Defense, pa su im među referencama US Air Force i US Army, a video naočale Orqa FPV.One već su postale sastavni dio kompleta taktičkog drona namijenjenog za SWAT timove američke policije, i u operativnoj uporabi su već duže od godinu dana.

 

Sustav Ocean Public Safety 2.0 koristi zajedničko centralno sučelje koje ima mogućnost spajanja posebnih Orqa video kamera za službenike javne sigurnosti. Sustav omogućuje distribuciju videa u stvarnom vremenu s kamera koje nose policijski službenici, ali i sa bespilotnih letjelica, sve u svrhu bolje i ranije situacijske osviještenosti na mjestu incidenta. Vjerujemo da će demonstracija sustava Ocean Public Safety 2.0 u Orlandu potaknuti velik interes za naša rješenja, ali i za hrvatsku „pamet“ općenito, što može otvoriti brojna nova vrata domaćim tvrtkama na globalnom tržištu, objasnio je Ivan Jelušić, jedan od osnivača te Direktor marketinga i prodaje tvrtke Orqa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti