Huawei najurio jednog od svojih šefova zbog toga jer je Teslina vozila javno nazvao "strojevima ubojicama"

Jedan Huaweijev direktor na teži je način naučio da se o Tesli, javno, ne govore loše stvar. Zbog svojeg komentara da su Teslina vozila "strojevi ubojice", dobio je otkaz.

Branimir Vorša | 28.07.2021. / 14:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zbog svojih prijašnjih komentara o Teslinom autopilotu ,bivši šef Huaweijevog odjela Inteligent Drive, Su Qing, morao je napustiti kompaniju. 

Njegov komentar na međunarodnom događaju World Artificial Intelligence Conference nije prošao nezapaženo u kineskog podružnici američkog proizvođača električnih vozila. Naime, Qing je za okruglim stolom na spomenutoj konferenciji, gdje je tema bila sve veća uporaba novih tehnologija u vožnji, odlučio prozvati Teslina električna vozila da su strojevi ubojice. Isto tako sugerirao je da je bilo koja smrt koja se veže za Teslin autopilot zapravo istovjetna ubojstvu.

Ubrzo su zaredale snažne reakcije na kineskim društvenim medijima, a mnogi su mu poručili da je je prekoračio mjeru. No, komentari korisnika društvenih mreža su jedno, a Teslin pravni tim nešto posve drugo. Qing je itekako privukao pažnju Teslinog pravnog tima koji je navodno Huaweiju poslao prigovor.

Huawei je brzo reagirao i Qing je postao "bivši" u toj kompaniji.

Su Qing iz našeg Odjela za pametna rješenja u vozilima izrekao je neprimjerene primjedbe protiv Tesle tijekom sudjelovanja na vanjskom događaju o tehnologiji autonomne vožnje i sigurnosti. Su Qing je napravio duboki osvrt na vlastite neprijerene komentare, no zbog njih naša kompanija je odlučila maknuti ga s pozicije šefa Odjela za proizvode u vožnji, koji je dio Odjela pametnih rješenja za vozila, stoji u priopćenju Huaweija.

Valja spomenuti kako Tesla samo u SAD-u ima puno posla s prigovorima, pritužbama i optužbama, no njihov pravni tim tamo je znatno ograničeniji u djelovanju za razliku od recimo Kine.

Izvor: Teslarati

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti