I Facebook kreće u borbu protiv koronavirusa: Brišu netočne infomacije i educiraju korisnike

Sadržaj u kojem se navode netočne informacije o načinima sprječavanja širenja virusa ispijanjem varikine, bit će odmah brisan, poručuju iz Facebooka.

Martina Čizmić | 02.02.2020. / 09:12

Facebook, ilustracija (Foto: AFP)

 Baš kao što se koronavirus širi svijetom, tako se i diljem interneta šire najrazličitije informacije o njemu. Naravno, najviše se informacija širi putem društvenih mreža, a te informacije nisu uvijek baš najtočnije.

Kako bi dali svoj obol borbi protiv koronavirusa i dezinformacija iz Facebooka su najavili kako će nadgledati što se i kako dijeli te pokušati ograničiti dijeljenje netočnih informacija putem Facebooka i Instagrama.

Tako će objave na Facebooku za koje se utvrdi da su lažne imati manji doseg, a ljudima će umjesto njih biti intenzivnije prikazivane točne informacije.

Osim toga, iz Facebooka ističu kako će obavijestiti ljude koji dijele lažan ili netočan sadržaj, a ako bi taj sadržaj mogao naštetiti ljudima, biti će uklonjen.

Primjerice, sadržaj u kojem se navode netočne informacije o načinima sprječavanja širenja virusa ispijanjem varikine, bit će odmah brisan.

Korisnici će biti upućivani na relevantne i ažurirane informacije koje će im biti objavljivane na vrhu zida. Među ostalim, ako korisnik u Facebook ili Instagram pretragu upiše koronavirus, Facebook će im pokazati "edukacijski iskočni prozor s provjerenim informacijama".

Iz Facebooka ističu i kako će postupno uvoditi ove novosti za sve korisnike diljem svijeta, a kako se situacija bude razvijala, uvodit će i nove informacijske alate.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti