I NSK se pridružio borbi protiv dezinformacija o koronavirusu

Na stranici "Borba protiv dezinformacija" nalaze se vjerodostojne informacije o pandemiji koronavirusa.

Martina Čizmić | 08.04.2020. / 14:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Europski dokumentacijski centar Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) pridružuje se promicanju nove mrežne stranice "Borba protiv dezinformacija" namijenjene sprječavanju širenja lažnih informacija o pandemiji koronavirusa, objavio je NSK na svojim mrežnim stranicama.

Pandemija koronavirusa sveprisutna je u našem fizičkom i virtualnom okruženju, a u posljednje vrijeme pojavio se problem širenja dezinformacija i lažnih informacija u Europi i svijetu.

Zbog sve ozbiljnijih teškoća izazvanih njihovim širenjem, posebno u virtualnom okruženju, Europska komisija pokrenula je novu mrežnu stranicu "Borba protiv dezinformacija", dostupnu na svim jezicima Europske unije, izvijestili su iz NSK-a.

Stranica na jednome mjestu nudi podatke preuzete iz vjerodostojnih izvora informacija u Europskoj uniji i šire.

Europski dokumentacijski centar NSK-a preporučuje tu stranicu kao relevantan izvor informacija za sva pitanja vezana za bolest Covid-19.

Osim te stranice, na portalu Europske komisije dostupne su i informacije o zajedničkom europskom odgovoru na pandemiju te bolesti.

Europski dokumentacijski centar djeluje kao referentna točka za sve informacije povezane s djelovanjem Europske unije, omogućuje pristup publikacijama i dokumentima koje u digitalnom obliku objavljuje Ured za publikacije EU-a, pruža informacije o mogućnostima pristupa publikacijama EU-a u internetskom okruženju i drugo.

Djelovanje je također usmjereno na pružanje pomoći lokalnim zajednicama u njihovu boljem povezivanju s Europskom unijom te na sklapanje sporazuma o suradnji s drugim tijelima radi šire uporabe izvora informacija o Uniji.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti