I službeno je: Rimac Automobili i Bugatti krenuli zajedno pod imenom Bugatti Rimac

Rimac Automobili i Bugatti Automobiles će nastaviti funkcionirati kao zasebni brandovi i proizvođači u svojim proizvodnim pogonima u Zagrebu i francuskom Molsheimu.

Martina Čizmić | 02.11.2021. / 11:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ono o čemu se prvo mjesecima nagađalo, a potom i tijekom ljeta dobilo službenu potvrdu, sad je i službeno realizirano. Od danas se Rimac Automobili udružuju sa Bugatti Automobiles u novu kompaniju - Bugatti Rimac.

Slika nije dostupna Predstavljen novi projekt koji će uzdrmati automobilsku industriju, Mate Rimac poručio: "Osnivamo najbolju kompaniju hiperautomobila na svijetu!"

Mate Rimac i Mislav Bago - 1 VELIKI INTERVJU Mate Rimac otkriva zašto je unatoč brojnim pozivima odlučio ostati u Hrvatskoj, kao i što je odgovorio na ponudu da otputuje na - Mjesec

Na čelu nove kompanije bit će Mate Rimac, koji će tako upravljati s dvije kompanije koje ujedinjuju automobile i tehnologiju, a sve uz potporu trećeg proizvođača automobila - Porschea.

Kako su istaknuli iz Rimac Grupe, oni će biti većinski dioničari u Bugatti Rimac sa 55 posto udjela. Mate Rimac zadržat će svoj udio u Rimac Grupi sa 35 posto, dok će Porsche imati 22 posto. Tu treba pridodati i udio Hyundai Motor Group koji iznosi 11 posto te ostali dioničari koji ukupno imaju 32 posto.

Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogona te drugih komponenti za električna vozila, po kojima je Rimac poznat, bit će izdvojen u novu tvrtku kćer - Rimac Technology, koja će biti u 100-postotnom vlasništvu Rimac Group.

Dodali su kako će uz Rimca, koji će biti na čelu Bugatti Rimac i Rimac Technology, tvrtkom upravljati i nadzorni odbor u sastavu Oliver Blume, predsjednik Porsche AG i Lutz Meschke, zamjenik predsjednika i CFO Porsche AG.

Mate Rimac Rimac upozorio na prijevaru oko IPO Rimac Automobila koja se pojavila: Čuvajte se prevaranata

Slika nije dostupna Pogledajte kako napreduju radovi na novom Rimčevom kampusu u Kerestincu

Istaknuli su kako će sjedište nove tvrtke biti u trenutnom sjedištu Rimac Grupe u Svetoj Nedelji, a potom će biti preseljen u Rimčev kampus koji se gradi u Kerestincu. Unatoč tome, Rimac Automobili i Bugatti Automobiles će nastaviti funkcionirati kao zasebni brandovi i proizvođači u svojim proizvodnim pogonima u Zagrebu i francuskom Molsheimu.

Počašćen sam što mogu voditi ovu novu fuziju automobilskih umova i započeti ono što će zasigurno biti uspješno, revolucionarno i uzbudljivo novo poglavlje za sve uključene. Također sam izuzetno znatiželjan što ću nadgledati veliki utjecaj koji će Bugatti Rimac imati na industriju te se veselim razvoju inovativnih novih hiperautomobila i tehnologija, istaknuo je Rimac.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti