I zagrebački studenti imaju priliku odmjeriti snage u esportu

Esport natjecanja će se, kao i hackathon, održavati u Studentskom centru Zagreb, gdje će studenti računala moći i koristiti za vježbu odnosno trening

Martina Čizmić | 04.11.2017. / 15:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Studenti koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu imati će priliku, uz već poznate sportove poput nogometa i hrvanja, sudjelovati i u natjecanjima u novim "sportovima" - esportu i hackathonu. Tako je naime odlučeno na sjednici Zagrebačkog sveučilišnog športskog saveza na kojoj su i službeno otvorene prijave za sportska natjecanja za sezonu 2017./2018.

Prijave za esport natjecanja traju do 8.11.2017. a održavat će se u nekoliko "kategorija" - League of Legends, Hearthstone, CounterStrike Global Offensive i Pro Evolution Soccer.

Svaki fakultet može prijaviti jednu ekipu za esport (isti igrači mogu igrati više igara, kao i za svaku igru mogu biti drugi natjecatelji s istog fakulteta). League of Legends i CS:GO igrat će se u formatu pet na pet, Hearthstone pojedinačno, a PES dva na dva.

Esport natjecanja će se, kao i hackathon, održavati u Studentskom centru Zagreb, gdje će studenti računala moći i koristiti za vježbu odnosno trening.

Za sad je poznato kako će se natjecanja održavati vikendima, dok će sam raspored i format natjecanja biti objavljeni naknadno.

Iako su nagradni fondovi na sličnim esport natjecanjima u svijetu veoma bogati, zagrebački studenti neće dobiti novčane nagrade već pehare i medalje, ali i pravo da se hvale kako su prvi pobjednici esport natjecanja na Sveučilištu u Zagrebu. A prvi se pamte, zar ne?

Studenti još imate vremena okupiti ekipu i javiti se svojim nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture i predstavnicima sportskih udruga na fakultetu. A onda pravac na trening!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti