Iako je rekao da je gotov s prodajom dionica Tesle, Musk se u kolovozu riješio dionica vrijednih skoro 7 milijardi dolara

Ako Musk na kraju ipak bude morao kupiti Twitter, a ne osigurava financiranje sa strane, morat će uložiti svoj novac.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.08.2022. / 10:22

Elon Musk (Foto: Afp)

Kako bi se pripremio za akviziciju Twittera tešku 44 milijarde dolara, Elon Musk je u travnju počeo s prodajom dionica Tesle. Nakon što je prodao dionice u vrijednosti čak 8,4 milijardi dolara rekao je kako više ne planira prodavati dionice.

Elon Musk na Twitteru Hoće li Musk ipak kupiti Twitter? "Ako dokažu da su brojevi točni..."  

No preuzimanje Twittera, najblaže rečeno, nije išlo po planu pa je Musk na kraju odustao od akvizicije. Dok najbogatiji čovjek na svijetu kao razlog odustajanja navodi milijune lažnih profila, odnosno botova, iz Twittera smatraju da je to samo izlika. Naime, kažu da je uslijed krize Musk izgubio dio bogatstva te da je upravo to razlog povlačenja, a cijeli će slučaj epilog dobiti na sudu.

Tijekom kolovoza Elon Musk ponovno je krenuo u veliku prodaju dionica Tesle. Od 5. do 9. kolovoza tako je prodao skoro 8 milijuna dionica vrijednih 6,9 milijardi dolara. Razlog za taj novi val prodaje dionica, kako je naveo na Twitteru, jest upravo spomenuti sudski spor s tom kompanijom jer, ako na kraju ipak bude morao kupiti tu društvenu mrežu, a da nema osigurane financije, ne želi početi s paničnom prodajom dionica Tesle. 

Slika nije dostupna Twitter podnio tužbu protiv Elona Muska zbog odustajanja od kupnje: "On odbija poštovati svoje obveze"

Njegov potez, čini se, ipak nije utjecao na akcije Teslinih investitora te se cijena dionice tvrtke nije previše mijenjala nakon što je objavljeno da je Musk prodao skoro 7 milijuna dionica. Izvršni direktor Tesle nakon toga je ponovno rekao kako više ne planira prodavati dionice, no kako se pokazalo i prvi put, ako zagusti, lako bi mogao promijeniti planove.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti