Igračka za bogataše i uređaj koji je osuđen na debakl: Dio zaposlenika Amazona ne vjeruju u uspjeh robota Astra

Komentari zaposlenika Amazona koji su radili na razvoju robota su različiti - za dio njih to je uređaj kojeg će poželjeti svako kućanstvo, no drugi mu predviđaju brzu propast.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.10.2021. / 15:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Amazon je prošli tjedan predstavio svog prvog kućnog robota. Reakcije na Astra su različite i tek će vrijeme, odnosno potražnja za njim pokazati koliko je to uspješan proizvod. Reakcije zaposlenika Amazona koji su radili na njemu i koji su ga testirali, također se prilično razlikuju. Prema informacijama koje su procurile u medijima, za neke je to nova velika inovacija na tržištu i robot kojeg će poželjeti svako kućanstvo. Vjeruju kako je s njim stvorena nova kategorija uređaja koja bi mogla pokrenuti cijelo novo tržište.

Slika nije dostupna Može donijeti pivo dok gledate utakmicu: Amazon predstavio svog prvog kućnog robota

S obzirom na to da je u svojim mogućnostima prilično ograničen, teško da bi Astro mogao postati toliko poželjan, no tko zna, s novim generacijama i novim opcijama, taj kućni robot možda zaista postane privlačan većem broju ljudi.

Dok nije sigurno kako će na robota reagirati masovno tržište, neki zaposlenici vjeruju kako će Astro sigurno postati hit među bogatašima kojima je tisuću dolara za robota koji će im donositi pivo dok sjede na kauču sitnica. Ako imate bogatih prijatelja, oni će ga kupiti čim bude dostupan, komentirao je jedan zaposlenik. Drugi smatraju kako ne mogu zamisliti neku osobu iz srednjeg sloja koja će biti spremna platiti tisuću dolara za takav uređaj, dok oni najpesimističniji buduću sudbinu Astra uspoređuju sa sudbinom pametnog telefona Fire. Već znamo da će propasti, očekujemo sličan ishod kao i za Fire Phone. Podsjetimo, Bezosov davni ulazak na tržište pametnih telefona brzo je završio debaklom.

Slika nije dostupna Vlada potpisala Memorandum o razumijevanju s tvrtkom Amazon Web Services

Što se razmišljanja vodećih ljudi u Amazonu tiče, njihovi su planovi na ovom tržištu dugoročni te vjeruju kako će za 5 do 10 godina sva kućanstva imati robota te su ponosni što je Astro jedan od pionira na ovom tržištu. Prema saznanjima Business Insidera, upravo je ovaj robot bio posljednji “strastveni projekt” na kojem je radio Jeff Bezos prije nego je odstupio s pozicije izvršnog direktora Amazona.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti