Robot Gitamini ponijet će vam stvari i slijediti vas poput psa

Ako ne volite nositi stvari u ruksaku ili torbama, talijanska kompanija Piaggio Fast Forward ima rješenje s kojim će stvari uvijek biti uz vas (odnosno iza vas), a ruke i ramena će vam biti potpuno slobodne.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2021. / 13:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gitamini je manji brat robota za prijenos stvari Gita koji je predstavila kompanija Piaggio Fast Forward, podružnica talijanskog Piaggia. S obzirom na to da se uvijek kaže kako svaka roba ima svog kupca, tako će i Gitamini vjerojatno privući određeni broj ljudi, a ono što svakako možemo garantirati jest da njihovi vlasnici na ulici neće proći nezamijećeno.

Slika nije dostupna Vizija CEO-a SoftBanka su pametni roboti koji bi mogli zamijeniti cjelokupnu radnu populaciju

Robot, koji se sastoji od središnjeg dijela za pohranu stvari i dva kotača, vlasnike prati po cesti poput psa, a služi za nošenje stvari. Ako ne volite nositi ruksak ili torbu, zašto ne platiti 1850 dolara za robota koji to može raditi umjesto vas. Kako je riječ o malom uređaju, od njega ne treba imati prevelika očekivanja pa će se u njegov prtljažni prostor moći pohraniti do 9 kg stvari.

Njegova baterija može izdržati više od 30 km rolanja po cesti, a najveća brzina koju može uhvatiti jest nešto manje od 10 km/h.

Slika nije dostupna iRobotova umjetna inteligencija napokon je pronašla rješenje za veliki problem vlasnika kućnih ljubimaca

Opremljen je kamerama, senzorima i radarom koje mu pomažu da fokusira svog vlasnika i prati ga po cesti. Prije toga potrebno je kliknuti tipku uparivanja, no treba naglasiti kako robot nema GPS već sa svojim kamerama i senzorima može prepoznati vlasnika i tako ga pratiti. Prtljažni prostor u koji se pohranjuju stvari može se zaključati kako ga netko ne bi u vožnji uzeo i ukrao stvari iz njega. Za korištenje Gite, robota je prvo potrebno povezati s pametnim telefonom, s kojim ga se može i otključati i nadograditi njegov softver.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti