Ima 14 godina, igra Fortnite 18 sati dnevno i već je zaradio više od milijun kuna

Roditelji podržavaju svog sina, koji uz Fortnite zna provesti i 18 sati dnevno, a 14-godišnjak već ima knjigovođu i financijskog savjetnika

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.03.2019. / 09:20

Fortnite (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U nekim drugim, prijašnjim vremenima, ako bi djeca provela nekoliko sati dnevno uz videoigre, roditelji bi im vjerojatno zaplijenili računalo ili igraću konzolu i na određeno vrijeme zabranili igranje. No danas su neka druga vremena, a videoigre nisu postale samo zabava, već mnogima i posao na kojem provode puno radno vrijeme i od kojeg žive.

Griffin Spikoski, 14-godišnjak iz New Yorka, dnevno provodi oko osam sati za računalom igrajući Fortnite, dok se vikendom igranje zna rastegnuti na 18 sati dnevno, a roditelji ne samo da mu ne zabranjuju da provodi toliko vremena uz ekrane, već su mu platili financijskog savjetnika i računovođu koji će mu pomoći u upravljanju s oko 200 tisuća dolara (više od 1,3 milijuna kuna) koje je do sada pospremio u džep zahvaljujući trenutačno najpopularnijoj igri na svijetu.

Ovaj mladić, na internetu poznatiji kao Sceptic, u rujnu je počeo snimati i na YouTubeu objavljivati videozapise svojih borbi u Fortniteu, a prijelomni trenutak za njegovu karijeru bio je kada je prije devet mjeseci pobijedio jednog poznatog igrača Fortnitea. Broj pretplatnika njegova kanala na YouTubeu od tada do danas skočio je na više od milijun, a osim od reklama, novac zarađuje od sponzora i od donacija pretplatnika.

U kolovozu je pristupio profesionalnoj organizaciji esporta Misfits Gaming, u kojoj je klasificiran kao "profesionalni sportaš". Roditelji ga podržavaju u tome što radi, oni smatraju da je igranje videoigara pravi sport te su i drugim roditeljima poručili da, ako i njihova djeca imaju strast prema videoigrama, trebali bi ih ohrabriti da se bave tim poslom.

Što se škole tiče, njegov otac kaže da je domaća zadaća uvijek na prvom mjestu, a kako kažu na Fox Newsu, srednjoškolsku nastavu odrađuje preko online tečajeva.

Novcem koji je zaradio i koji će zaraditi Sceptic kaže da namjerava platiti fakultet i jednom u budućnosti kupiti kuću.

Izvor: Fox News
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti