Imate li i vi ovaj problem? Snimljene fotografije nestaju s Androida

Neke fotografije snimljene Androidima ne pohranjuju se na telefon – ovaj su problem potvrdili iz Googlea čiji inženjeri trenutno rade na softverskoj nadogradnji s kojom će riješiti problem.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.10.2018. / 17:16

Predstavljanje Pixela 3 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Google je nedavno predstavio novu generaciju Pixel pametnih telefona na kojima su veliku pažnju posvetili kameri i kvaliteti fotografija. Za razliku od konkurentskih kompanija čiji top modeli danas imaju i po tri kamere sa stražnje strane, na stražnjoj strani treće generacije Pixela nalazi se samo jedna kamera koja svoj posao odrađuje odlično.

No, nakon brojnih početnih pohvala ovog telefona, na mreži su se pojavile i prve kritike vlasnika ovih telefona vezane uz fotografiranje – pri čemu nije problem u kvaliteti snimaka, već u činjenici što neke snimljene fotografije uopće nisu pohranjene u uređaj. Iako se nakon fotografiranja slika pojavi kao thumbnail, kada se otvori galerija fotografija, nekih snimljenih slika nema.

Prema objavama na Redditu i Googleovim forumima, istih problema imaju i vlasnici starijih modela Googlevih pametnih telefona Pixel, ali i telefona drugih kompanija koje pokreće Android.

Problem je, čini se, u Googleovoj kameri prilikom snimanja HDR fotografija – ako se nakon snimanja brzo zaključa telefon ili prebaci na drugu aplikaciju fotografija se neće pohraniti na telefon, iako će se, dakle, pojaviti thumbnail. U nekim slučajevima fotografija se ne pokaže odmah, ali se naknadno pojavi u galeriji. Jedno od rješenja koje su predložili korisnici na forumima jest isključenje opcije HDR-a, odnosno potrebno je pričekati kratko vrijeme nakon fotografiranja da se slika snimi i tek onda zaključati telefon ili prebaciti na drugu aplikaciju.

Ovog tjedna napokon su se oglasili i iz Googlea i potvrdili da je zaista riječ o problemu sa softverom te da će tijekom sljedećih tjedana objaviti softversku nadogradnju s kojom će riješiti ovaj, kako su rekli, "rijetki problem fotografija koje nisu pravilno snimljene".

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti