Čekaj, što? Influencerica ponudila i uspješno prodala NFT "ljubav" za 250 tisuća dolara

Ovo je ujedno prvi put da je netko ponudio na prodaju ljudsku emociju, a pokrenuto je i pitanje kako netko može biti siguran da je dobio to što je kupio.

Martina Čizmić | 02.08.2021. / 13:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Digitalna umjetnička djela, virtualne kuće, prvi tvit, dio koda world wide weba samo su neke od neopipljivih stvari koje su u posljednje vrijeme prodane za NFT, odnosno nezamjenjive digitalne tokene.

No jedna je poljska influencerica otišla korak dalje. Marta Rentel na internetu je ponudila svoju ljubav kao NFT, i to za čak 250 tisuća dolara. I uspješno je prodala. Anonimni kupac tako će imati priliku otići na večeru s Poljakinjom, no nije specificirano gdje, kad, kao ni tko je sretnik koji je izdvojio priličnu količinu novca.

Ovo je ujedno prvi put da je netko ponudio na prodaju ljudsku emociju, a pokrenuto je i pitanje kako netko može biti siguran da je dobio to što je kupio. Hoće li dobiti kakav certifikat da je vlasnik Renteline ljubavi, zasad nije poznato.

 

 

Kako je Rentel objasnila, odlučila je ponuditi svoju ljubav na prodaju jer želi napraviti razliku između osobe "Marta Rentel" i svoje Instagram persone "@martirenti". Inače, Renti ima više od 650 tisuća pratitelja na Instagramu i 2,4 milijuna na TikToku. Dodala je kako njezina digitalna inačica može prodavati ljubav jer ništa u online svijetu nije fizičko.

Ovo je NFT-ova prva ljubav temeljena na digitalnom DNK @MartiRenti. Simbol i start nove digitalne ere, napisala je na svojoj internetskoj stranici.

Bit će zanimljivo vidjeti što će se sljedeće naći na prodaju za NFT - možda netko ponudi na prodaju mržnju ili depresiju. Ako je suditi prema ovome što se dosad prodavalo, može biti bilo što.

Izvor: TechTimes

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti