Instagram će predstaviti Direct kao posebnu aplikaciju za komunikaciju?

Zuckerberg je Messenger izdvojio iz Facebooka, a čini se kako sličan potez namjerava napraviti i s Directom i izdvojiti ga iz Instagrama

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2017. / 14:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na sličan način na koji je Zuckerberg izdvojio Messenger iz Facebooka i predstavio ga kao samostalnu mobilnu aplikaciju, tako bi u budućnosti i Instagram mogao izdvojiti Direct kojem se više ne bi pristupalo iz Instagrama, već putem posebne aplikacije. Direct, kao dio Instagrama namijenjen komunikaciji, predstavljen je prije četiri godine te je, kako kažu u ovoj kompaniji, rastao zajedno s Instagramom, no njegovo izdvajanje kao odvojena aplikacija omogućilo bi brojne nove mogućnosti.

Prvi korak prema tome već je napravljen ovog tjedna te je u šest zemalja (Čile, Izrael, Italija, Portugal, Turska i Urugvaj) predstavljena posebna aplikacija namijenjena korisnicima Androida i Appleovih uređaja – korisnicima koji instaliraju ovu aplikaciju inbox Directa nestaje iz Instagrama te mu se može pristupati samo putem Directa. Poput Snapchata, sučelje je bazirano oko kamere, a Hemal Shah iz Instagrama kaže kako će ova aplikacija osigurati najkreativniji prostor za privatno dijeljenje sadržaja između korisnika. Trenutno još nema službenih informacija o daljnjim potezima ove kompanije, odnosno kada bi mogli očekivati zasebnu aplikaciju Direct i na ostalim tržištima.

Inače, Facebook osim Messengera ima još jednu popularnu aplikaciju za komunikaciju s više od milijardu korisnika – WhatsApp tako da bi u budućnosti mogli imati čak tri takve aplikacije, što znači da će Zuckerberg imati još jednu platformu za plasiranje oglasa i dodatnu zaradu.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti