Instagram će vas podsjetiti da trebate uzeti pauzu od skrolanja

Adam Mosseri najavio je testiranje opcije koju će korisnici morati sami aktivirati, a koja će ih podsjetiti da se nakon 10, 20 ili 30 minuta odmore od korištenja Instagrama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.11.2021. / 14:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Među brojnim stvarima koje je zviždačica Haugen otkrila o Facebooku, posebno se ističe dio o negativnom učinku Instagrama na tinejdžerice. Osim što utječe na stjecanje negativne slike o njihovim tijelima, zbog Instagrama neke su djevojčice čak razmišljale i o samoubojstvu. Iako smo i prije znali da prekomjerno gledanje u telefone i društvene mreže može biti iznimno štetno za mlade, ove su nam informacije pokazale kako je problem vjerojatno i veći u odnosu na prijašnja razmišljanja.

Slika nije dostupna Iz Facebooka poslali upozorenje zaposlenicima: Čini se da najgore tek dolazi

Kako bi pokazali da misle na mlade i njihovo mentalno stanje, iz Instagrama su u posljednje vrijeme - a tek nakon pritiska stručnjaka i javnosti, poduzeli određene mjere. Tako su odustali od razvoja verzije svoje mreže za djecu mlađu od 13 godine te su korisnicima omogućili da na svojim objavama sakriju broj lajkova. Naime, lajkovi su mnogima stvarali opterećenje jer njihova popularnost u stvarnom svijetu često ovisi o njihovoj popularnosti (odnosno broju pregleda sadržaja i lajkova) u virtualnom svijetu.

Ovaj tjedan prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri najavio je početak testiranja još jedne opcije koja bi prvenstveno trebala pomoći mladima i poboljšati njihovo mentalno stanje. Naime, kako se mentalni problemi često povezuju s vremenom koje se provodi surfajući društvenim mrežama, Instagram sada testira opciju koja bi korisnicima trebala sugerirati da se malo odmore od (ponekad besmislenog) pregledavanja fotografija i videa. Opciju navanu Take a Break korisnici će trebati sami aktivirati te će moći odabrati period (10, 20 ili 30 minuta) nakon kojeg će im Instagram predložiti da se odmore od aplikacije.

Slika nije dostupna Instagram bi ubrzo mogao uvesti opciju pretplate

Mosseri vjeruje kako će tu opciju lansirati tijekom sljedećeg mjeseca, a tek treba vidjeti koliko će (i hoće li uopće) pomoći korisnicima koji previše vremena provode surfajući po Instagramu, a htjeli bi smanjiti to vrijeme i ograničiti korištenje aplikacije.

Izvor: TechCrunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti