Instagram predstavio nove opcije, uključujući i mogućnost koju korisnici dugo zagovaraju

Na ovakvu odluku utjecala je i pandemija jer su korisnici, s radom od kuće, Instagramu sve više pristupali i s računala, ne samo s mobilnih uređaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 22.10.2021. / 13:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz Instagrama su još u lipnju najavili kako će ograničenom dijelu korisnika omogućiti objavu sadržaja na ovoj društvenoj mreži s weba, odnosno putem internetskog preglednika svojih računala. To je jedna od opcija koji mnogi korisnici zahtijevaju već godinama, no čini se kako na odluku šefova Instagrama nisu toliko utjecale želje korisnika već, kako to vjeruju na TechCrunchu - pandemija.

Slika nije dostupna Radikalna promjena i najstrože čuvana tajna Zuckerbergove kompanije: Facebook mijenja ime?

S radom od kuće mnogi su za određene radnje češće počeli koristiti računala umjesto mobilnih uređaja pa je povećan i broj korisnika koji su Instagramu počeli pristupati s weba. Od početka testiranja prošlo je oko 4 mjeseca i tek su prije par dana iz Instagrama najavili kako će ta opcija svim korisnicima postati dostupna ovaj tjedan.

Dakle, za objavljivanje fotografija ili videa (no samo videozapisa kraćih od jedne minute) više neće biti potrebno koristiti smartphone, već će se moći objavljivati putem preglednika internetskih stranica s računala.

To nije jedini novitet koji je pripremila ova kompanija te su ovaj tjedan predstavili i testnu opciju suradnje koja je ograničena na dva korisnika koji mogu zajedno objavljivati sadržaj na Instagramu i videa u sklopu Reelsa. Oni koji žele surađivati s drugim korisnicima moraju im poslati zahtjev za suradnju na koji ti korisnici trebaju pristati. Nakon toga objavljeni je sadržaj vidljiv pratiteljima oba korisnika, a takve kolaborativne objave (službeni naziv opcije je Collabs) čak će dijeliti preglede, lajkove i komentare, odnosno neće se računati pojedinačno za svakog korisnika/korisnicu.

Slika nije dostupna Sve veća zabrinutost u Instagramu: Ovo je egzistencijalna prijetnja Zuckerbergovoj društvenoj mreži

Također, predstavljena je i opcija jednostavnijeg prikupljanje sredstava za neprofitne akcije i udruge te još nekoliko opcija, odnosno specijalnih efekata (Superbeat i Dynamics Lyrics) namijenjenih korisnicima Reelsa.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti