Galerija

 Nakon što su prošlog tjedna Facebookovi servisi bili nedostupni satima, što je brojnim korisnicima koji ih koriste za posao i komunikaciju s drugim osobama, izazvalo probleme, čini se bi se stvari u budućnosti mogle promijeniti.

Facebook Kolaps Facebooka, Instagrama i WhatsAppa trajao satima, prve znakove života počeli su davati tek oko ponoći

Facebook Iz Facebooka i Instagrama oglasili se - na Twitteru - o novim problemima za korisnike

Naime, iz Instagrama su najavili kako testiraju novu opciju koja bi obavještavala korisnike kad platforma ima problema ili je nedostupna. Ideja je da se korisnicima na zidu odmah pojavi obavijest. No, iz Instagrama ističu kako nije ideja da šalju obavijesti uvijek, već kad "primijete da su korisnici zbunjeni i traže odgovor".

Obavijest s Instagrama (Foto: Instagram)

Kroz razgovor s našom zajednicom i temeljito ispitivanje, znamo koliko je zbunjujuće kad se privremeni problemi pojave na Instagramu. Kad utječu na komunikaciju ili dijeljenje, ali isto tako znamo da to može ljude navesti da pomisle kako su problemi jedinstveni za njih. Nedostatak informacija može biti frustrirajući, zbog čega želimo pružiti mogućnost da lakše shvate što se događa, napisali su na službenom blogu

Takve obavijesti mogle bi olakšati život korisnicima koji koriste Instagram za posao, ali i omogućiti da na vrijeme prebace komunikaciju na neku drugu platformu.

Obavijest s Instagrama (Foto: Instagram)

Prema informacijama iz Instagrama, za sad će ovu opciju testirati na ograničenom broju korisnika u SAD-u, a ako se pokaže korisnom (u što nitko ne bi trebao sumnjati nakon prošlog tjedna), mogla bi biti korištena i u ostatku svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju