Servis za dijeljenje fotografija ne pokazuje nikakve znakove usporavanja rasta broja korisnika, nasuprot, u samo 13. mjeseci 13 milijuna korisnika otvorilo je svoj profil na Instagramu.

Iako Instagram radi još uvijek samo na iPhone uređajima, a zajednica se rapidno širi, sudeći prema brojkama koje je Kevin Systrom istaknuo za Venture Beat.

'Oduvijek smo rasli brzo, no mislim da nam je efekt mreže pomogao. Imamo milijune korisnika koji vole Instagram i koji šire dobar glas o našem servisu' istaknuo je Systrom.

Instagram je objavljen na App Storeu 6. listopada 2010. godine i prva je verzija izrađena u samo 8 tjedana. U prvom tjednu, Instagram je dodavalo oko 100.000 korisnika tjedno, no Instagram nije bila prva ideja dvojice osnivača Kevina i Mikea.

Naime, oni su pokrenuli Burbn aplikaciju koja se bavila mobilnim checkinom uz financijsku potporu investitora, no ideja je otpisana i stvoren je Instagram. Danas u Instagramu radi samo sedam ljudi koji drže ovaj servis na životu i očito to dobro rade.

Što se tiče dugoočekivane podrške za Android uređaje Kevin kaže kako će je zasigurno no nije želio istaknuti kada. Pronađite i nas na Instagramu pod korisničkom imenom zimoonline.

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju