Kako se i očekivalo, Microsoft je prošli tjedan predstavio novu generaciju svog operativnog sustava za računala. Windows 11 donosi novi izgled, poboljšanu trgovinu aplikacija pa čak i podršku za aplikacije za Android. Iako je Microsoft objavio mnoštvo informacija o novim Windowsima, neki detalji i dalje nisu poznati, kao npr. datum kada bi jedanaestica trebala postati dostupna.

Prilikom predstavljanja najavljeno je da će to biti tijekom “blagdanske sezone”, a sve je više informacija koje govore da bi to trebalo biti tijekom listopada, točnije - 20. listopada. Naime, većina press fotografija za Windows 11 uključuje upravo taj datum na taskbaru, kao i vrijeme “11:11”, dok se na nekim fotografijama nalazi datum 6. listopada. Mnogi to vide kao jasan dokaz da će W11 stići u listopadu. Još jedan potencijalan dokaz da jedanaestica stiže u desetom mjesecu jest poruka koju je Stevie Batchiche, jedan od inženjera koji radi na razvoju uređaja iz serije Surface poslao prvom čovjeku za Windowse Panosu Panayu.

Novi Windows 11 - 1 (Foto: Microsoft)

Putem Teamsa podijelio je svoje uzbuđenje oko jedanaestice (iako nije napisao da je riječ o Windowsima 11) i dodao: ne mogu dočekati listopad. Moguće je, smatraju na The Vergeu, da je mislio samo na nove uređaje iz serije Surface, no kako je spomenuo i broj 11, nije teško zaključiti kako će novitet iz listopada imati veze s novim Windowsima, odnosno možda čak i s novim modelima prijenosnika Surface koji će raditi na W11.

Također, osim što će krajem godine biti dostupna nova verzija Windowsa koja će se moći kupiti - ili kao odvojen softver ili već predinstaliran na računala, Microsoft će svim vlasnicima aktualne verzije Windowsa (W10) omogućiti besplatnu nadogradnju na Windows 11.