Internetom kruže glasine o datumu početka prodaje nove verzije Windowsa

Službenih informacija nema, no sve upućuje na to da će Windows jedanaest biti dostupan u listopadu, najvjerojatnije 20. listopada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.06.2021. / 07:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kako se i očekivalo, Microsoft je prošli tjedan predstavio novu generaciju svog operativnog sustava za računala. Windows 11 donosi novi izgled, poboljšanu trgovinu aplikacija pa čak i podršku za aplikacije za Android. Iako je Microsoft objavio mnoštvo informacija o novim Windowsima, neki detalji i dalje nisu poznati, kao npr. datum kada bi jedanaestica trebala postati dostupna.

Slika nije dostupna Službeno predstavljeni novi Windows 11 - što je sve novo i kad će se naći na računalima korisnika?

Prilikom predstavljanja najavljeno je da će to biti tijekom “blagdanske sezone”, a sve je više informacija koje govore da bi to trebalo biti tijekom listopada, točnije - 20. listopada. Naime, većina press fotografija za Windows 11 uključuje upravo taj datum na taskbaru, kao i vrijeme “11:11”, dok se na nekim fotografijama nalazi datum 6. listopada. Mnogi to vide kao jasan dokaz da će W11 stići u listopadu. Još jedan potencijalan dokaz da jedanaestica stiže u desetom mjesecu jest poruka koju je Stevie Batchiche, jedan od inženjera koji radi na razvoju uređaja iz serije Surface poslao prvom čovjeku za Windowse Panosu Panayu.

Putem Teamsa podijelio je svoje uzbuđenje oko jedanaestice (iako nije napisao da je riječ o Windowsima 11) i dodao: ne mogu dočekati listopad. Moguće je, smatraju na The Vergeu, da je mislio samo na nove uređaje iz serije Surface, no kako je spomenuo i broj 11, nije teško zaključiti kako će novitet iz listopada imati veze s novim Windowsima, odnosno možda čak i s novim modelima prijenosnika Surface koji će raditi na W11.

Windows (Foto: AFP) Poznato je kada Microsoft prekida podršku za Windows 10

Također, osim što će krajem godine biti dostupna nova verzija Windowsa koja će se moći kupiti - ili kao odvojen softver ili već predinstaliran na računala, Microsoft će svim vlasnicima aktualne verzije Windowsa (W10) omogućiti besplatnu nadogradnju na Windows 11.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti