Poznato je kada Microsoft prekida podršku za Windows 10

Microsoft će, otkrila je promjena podataka na njihovim stranicama, prekinuti s podrškom za Windows 10 u listopadu 2025.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.06.2021. / 08:27

Windows (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada je Microsoft 2015. predstavljao Windows 10, činilo se kako će to biti zadnja prava verzija ovog operativnog sustava koja će se konstantno nadograđivati i s vremenom poboljšavati. No čini se da se desetki bliži kraj te smo, nakon što proteklih tjedana sve više čitamo o novoj generaciji Microsoftova operativnog sustava koja će se na tržištu pojaviti kao Windows 11, sada za to dobili još jedan dokaz.

Slika nije dostupna Poznat datum Microsoftove konferencije: Predstavit će Windows 11?

Životni vijek desetke trebao bi trajati - deset godina. To su otkrili iz samog Microsofta, ali ne službenom objavom, već promjenom u dokumentu o korištenju Windowsa. Nije poznato kada je Microsoft napravio tu promjenu, no kako su otkrili na Thurrottu, sada na stranicama stoji da će službena podrška za Windows 10 Home i Pro biti do 14. listopada 2025. godine. Kraj podrške u biti znači i službeni kraj za tu verziju jer bez sigurnosnih nadogradnji Windows 10 više neće biti siguran za korištenje, iako nije isključeno da bi američka kompanija mogla produžiti tu podršku za još koji mjesec ili malo duže.

Ta je informacija, dakle, u skladu sa svime što čitamo u posljednje vrijeme o novim Windowsima. Prvo je nedavno Satya Nadella najavio novu generaciju Windowsa (nije spominjao W11, već samo novu generaciju), a čak i najava konferencije koja će se održati 24. lipnja u, naravno, 11 sati, upućuje na to da zaista možemo očekivati Windows 11. Ranije je i jedan od korporativnih direktora u kompaniji Yusuf Mehdi na Twitteru napisao kako nije bio tako uzbuđen zbog predstavljanja nove verzije operativnog sustava od Windowsa 95.

Slika nije dostupna Uskoro stiže nova generacija Windowsa!

Nakon svih tih teasera i najava jasno je kako su očekivanja od jedanaestice iznimno velika. Poznato je sa sigurnošću da je kompanija posvetila veliku pažnju promjenama u trgovini aplikacija, s mnogo većim naglaskom na kreatore i developere, odnosno monetizaciju aplikacija. Također, možemo očekivati i novo sučelje i općenito promjene u izgledu i dizajnu, a što konkretno priprema ekipa iz Microsofta i kako će izgledati potpuno novi Windowsi, saznat ćemo već - sljedeći tjedan.

Izvor: Thurrott

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti