Investitori vjeruju kako će vrijednost bitcoina za 6 mjeseci premašiti 55 tisuća dolara

Iako im sigurno nije svejedno, s obzirom na to da je bitcoin posljednjih mjeseci u debelom crvenom, investitori su i dalje optimistični.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.02.2022. / 08:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čini se da su se vlasnici bitcoina naviknuli na volatilnost ove kriptovalute te, iako im sigurno nije svejedno, mnogi ipak nisu toliko zabrinuti za budućnost bitcoina jer im je povijest pokazala da, nakon svakog velikog pada, slijedi veliki rast. Naravno, to ne mora uvijek biti tako, no istraživanje koje je nedavno u SAD-u proveo Morning Consult pokazuje kako su vlasnici ove kriptovalute prilično pozitivni i usprkos velikom padu vrijednosti i dalje su zainteresirani za kupovinu bitcoina.

Slika nije dostupna Veliki pad kriptotržišta: U 24 sata izbrisana vrijednost od 130 milijardi dolara

Vodeći se mantrom buying the dip, odnosno kupovinom bitcoina dok je njegova cijena niska, skoro 21 posto ispitanih razmišljalo je o kupovini te kriptovalute 24. siječnja kada je njegova vrijednost pala na samo 33 tisuće dolara. Posebno je zanimljivo što je sličan postotak razmišljao o kupovini i početkom studenog kada se vrijednost jednog bitcoina približila čak 70 tisuća dolara - dakle, interes nije pao s padom vrijednosti.

Charlotte Principato iz Morning Consulta smatra kako je to najbolji dokaz da su danas investitori u kripto manje nervozni u odnosu na prijašnje velike padove vrijednosti. Tijekom slične situacije prošle godine, nakon što su se kriptovalute zacrvenile, interes za kupovinu bitcoina pao je sa 17 u svibnju na 13 posto u srpnju. Sada je, dakle, interes na stabilnih 21 posto, bez obzira na veliki pad.

Razlog za to je, dakle, iskustvo iz ranijih situacija kada se vrijednost kripta oporavila tako da sada vlasnici bitcoina, pokazalo je ovo istraživanje, vjeruju kako će za pola godine jedan bitcoin stajati više od 55 tisuća dolara. Vlasnici bitcoina čija je vrijednost veća od 500 dolara još su optimističniji i vjeruju kako će njegova vrijednost za pola godine premašiti 62 tisuće dolara.

Slika nije dostupna Ovaj kriptokralj javnosti nije toliko poznat, no mogao bi biti bogatiji i od Gatesa i Zuckerberga

Istraživanje je pokazalo i kako su investitori u kripto, u odnosu na ostatak populacije, čak četiri puta spremniji prihvatiti financijski rizik u odnosu na općenitu populaciju. Optimistični oko budućnosti bitcoina nisu samo (mali) investitori, već slično razmišljaju i neki financijski stručnjaci pa je tako nedavno izvršni direktor švicarske banke Sebba Guido Buehler rekao kako njihove interne prognoze pokazuju da bi ove godine vrijednost bitcoina ponovno mogla oboriti rekord i dostići vrijednost od 75 tisuća dolara.

Izvor: Market Watch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti