Ipak je popustio: Zuckerberg će osobno svjedočiti pred Kongresom

Iako je prvo rekao da je otvoren za svjedočenje pred Kongresom, Zuckerbergu je trebalo vremena da tu odluku zaista i donese.

Martina Čizmić | 27.03.2018. / 18:12

Mark Zuckerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Šef Facebooka Mark Zuckerberg ipak će svoju stranu priče u aferi Facebook i Cambridge Analytica osobno ispričati članovima američkog Kongresa.

Iako je ranije objavljeno kako je umjesto sebe britanskom parlamentu predložio da saslušaju njegove bliske suradnike, pred američkim bi se Kongresom Zuckerberg trebao pojaviti osobno i to u sljedećih nekoliko tjedana.

Kako javlja CNN, pozivajući se na izvore iz samog Facebooka, pritisak medija, javnosti i istražnih tijela postao je prevelik da bi šef najveće društvene mreže na svijetu i dalje šutio.

U Facebooku se nadaju kako će Zuckerbergovo svjedočenje potaknuti na isti potez i šefa Googlea Sundara Pichaija te Twittera Jacka Dorseyja. Naime, sva su trojica pozvana da se pojave pred Kongresom 10. travnja.

To ujedno znači da će Washington postati glavno mjesto na kojem će se odlučivati o sudbini tih triju tehnoloških divova koja svoje poslovanje temelje upravo na podacima koje im njihovi korisnici svojevoljno daju.

U najtežoj je poziciji, uvjerljivo, Facebook koji se ovih dana bori s osudom javnosti zbog afere s Cambridge Analyticom, problema sa širenjem lažnih vijesti, ali i brojnim drugim aferama koje su se pojavile proteklih mjeseci.

Izvor: CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti