Zuckerberg malo bi, a malo ne bi svjedočio pred istražiteljima

Umjesto Zuckerberga, Facebook želi poslati Christophera Coxa, šefa proizvoda.

Martina Čizmić | 27.03.2018. / 12:12

Mark Zuckerberg (Foto: AFP)
Mark Zuckerberg (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Šef Facebooka Mark Zuckerberg prvo je izjavio kako je spreman svjedočiti pred Kongresom i britanskim parlamentom u slučaju Cambridge Analytica. Međutim, kad je dobio službeni poziv iz Parlamenta, promijenio je ploču.

Kako je otkrio šef povjerenstva britanskog parlamenta Damian Collins, pred kojim se saslušanje trebalo održati, iz Facebooka su ga obavijestili kako bi umjesto Zuckerberga mogao svjedočiti Christopher Cox, šef proizvoda.

Zbog ozbiljne prirode optužbe mislimo da bi Mark Zuckerberg trebao dati informacije o Facebooku. On je predložio da se Christopher Cox pojavi pred odborom prvi tjedan nakon povratka s uskrsnog odmora. No, unatoč tome, voljeli bismo čuti i gospodina Zuckerberga te ćemo s Facebookom pokušati dogovoriti termin koji mu odgovara, rekao je Collins.

Inače, Facebook je poslao službeni odgovor koji potpisuje Rebecca Stimson iz Facebook UK,  a u kojem je navedeno što sve Facebook poduzima kako bi ispravio prethodne propuste.

No zanimljiv je podatak koji navodi na samom kraju, a prema kojem su Koganove kvizove, koji su mu davali pristup različitim podacima korisnika Facebooka, rješavali i korisnici izvan SAD-a.

Možemo potvrditi da je oko 1 posto ukupnog preuzimanja aplikacija došlo od korisnika iz EU-a, uključujući i Veliku Britaniju, stoji na kraju odgovora u kojem se ističe kako će Facebook surađivati sa zemljama diljem svijeta u davanju podataka o broju korisnika koji su bili ugroženi ovom aferom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti