Iskoristite priliku i otputujte na neobično svemirsko putovanje u Mobilnom planetariju

NOVsky Art & Science festival svake godine privlači izlagače iz okolnih gradova i država koji predstavljaju svoja STEM i ART dostignuća kroz niz interaktivnih radionica, eksperimenata i pokaznih vježbi.

Martina Čizmić | 06.05.2023. / 09:00

Mobilni planetarij Odiseja (Foto: Udruga mladih Novska)

Novska će sredinom rujna postati pravo središte umjetnosti i znanosti zahvaljujući NOVsky Art & Science festivalu. Radi se o manifestaciji koja spaja znanost i umjetnosti, a održava se 15. rujna 2023. godine u samom centru Novske. Kako najavljuju organizatori, u pripremi je cijeli niz interaktivnih radionica i iskustvenih atrakcija, a posebno se ističe Mobilni planetarij Odiseja.

Posjetitelje festivala na ovo neobično i gotovo nevjerojatno putovanje zvjezdanim nebom povest će stručni edukatori Mobilnog planetarija. Zainteresirane će upoznati s maglicama i galaksijama veličine svemira, svjetovima koji bi mogli skrivati nove živote, prvim putnicima u svemir, ali i otkriti koje su najveće zvijezde na nebu i izlazi li sunce baš uvijek na istoku.

Mobilni planetarij će ove godine biti prvi puta u Novskoj i na sam spomen je izazvao zanimanje učenika, nastavnika i profesora tako da očekujemo velik broj zainteresiranih u gaming inkubatoru PISMO 2 gdje smo ga i smjestili, naglasili su organizatori ističući kako se Novska već brendirala kao centar gaming industrije, a festival je dokaz da se grad razvija i u STEM smjeru.

NOVsky Art & Science festival svake godine privlači izlagače iz okolnih gradova i država koji predstavljaju svoja STEM i ART dostignuća kroz niz interaktivnih radionica, eksperimenata i pokaznih vježbi.

Ove godine, osim Mobilnog planetarija Odiseja ističemo još nekoliko zvijezda dnevnog programa; Krevet od čavala, Upps we have 180° rotation te LARP igru. Edukacija I zabava nastavljaju se I u večernjim satima uz glazbu, light show te mapping projekcije. Posjetite Novsku 15. rujna, usudite se eksperimentirati i zabaviti u isto vrijeme, pozvali su posjetitelje organizatori.

Više informacija o festivalu i radionicama, može se pronaći na službenim stranicama festivala. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti