Iznenađenje iz Applea: Predstavili aplikaciju s kojom će poboljšati sigurnost korisnika - Androida

Iz Applea kažu kako podižu ljestvicu kada je u pitanju privatnost korisnika i nadaju se kako će njihov primjer slijediti i druge kompanije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.12.2021. / 12:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple se posljednjih godina želi prometnuti u jednog od lidera kada je u pitanju privatnosti i sigurnost korisnika. Osim što su korisnicima svojih uređaja omogućili da saznaju kakve sve podatke za praćenje i oglašavanje koriste aplikacije koje preuzimaju na iPhone i iPad, dali su im i mogućnost da sami odluče žele li ili ne žele da aplikacije poput Facebooka prate svaki njihov korak dok surfaju mrežom na tim uređajima.

Slika nije dostupna Kriminalci kradu automobile uz pomoć Appleovog uređaja za lociranje

Sada su otišli korak dalje te žele povećati privatnost i sigurnost korisnika - Androida. Ovaj tjedan tako su lansirali aplikaciju za mobilne uređaje koje pokreće Googleov operativni sustav i koja se može preuzeti na trgovini Play. Aplikacija je nazvana Tracker Detect i putem nje korisnici će moći skenirati nalazi li se u njihovoj blizini uređaj za praćenje poput npr. Appleova AirTaga ili sličan tracker.

Prilikom najave aplikacije iz Applea su komentirali kako podižu ljestvicu kada je privatnost korisnika i industrije u pitanju te se nadaju da će i drugi slijediti njihov primjer.

Slika nije dostupna WhatsApp uvodi novu opciju s kojom će poboljšati privatnost korisnika

Kako smo ranije pisali, Appleov AirTag koriste pljačkaši kako bi pratili i ukrali automobile, a uvijek postoji mogućnost da ih netko iskoristi i za praćenje ljudi njihovim postavljanjem u vozila, torbe ili slično. Kako se to ne bi dogodilo, trebala bi pomoći nova Appleova aplikacija. Tracker Detect će, dakle, proaktivno tražiti nalazi li se uređaj za praćenje u blizini te, ako se on kreće s korisnikom duže od deset minuta, što je znak da ga je netko postavio i prati tu osobu, oglasit će zvučni alarm. Također, aplikacija će pomoći u pronalaženju tog uređaja za praćenje, kao i u njegovom onesposobljavanju.

Izvor: Reuters

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti