WhatsApp uvodi novu opciju s kojom će poboljšati privatnost korisnika

Uskoro se opcija “zadnje gledano” više neće prikazivati osobama koje nisu na popisu kontakata korisnika WhatsAppa.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.12.2021. / 08:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

WhatsApp konstantno nadograđuje svoju komunikacijsku platformu te su u posljednje vrijeme predstavili neke opcije za veću privatnost poput nestajućih poruka. Kompanija sada priprema još jedan novitet koji je primarno orijentiran na privatnost osoba koje koriste tu platformu.

WhatsApp WhatsApp ima novu funkciju koja će se svidjeti svim korisnicima Androida, možda manje onima s iOS uređajima

Novitet se odnosi na opciju “Zadnje gledano”. Ta se opcija u WhatsAppu može aktivirati pod Postavke/Račun/Privatnost, a kada je aktivirana druge osobe koje koriste WhatsApp mogu vidjeti vaš online status, odnosno jeste li trenutačno online ili kada ste zadnji put koristili ovu aplikaciju.

Jedan od problema za osobe koje imaju aktiviranu ovu opciju za sve korisnike jest što taj status mogu vidjeti i nepoznate osobe koje nisu na njihovoj listi kontakata. Mala, ali mnogima značajna promjena koju WhatsApp uvodi - i već je dostupna nekim korisnicima jest što se online status, odnosno vrijeme kada su korisnici zadnji put koristili WhatsApp više neće automatski prikazivati nepoznatim osobama, odnosno onima koji nisu na listi kontakata i s kojima korisnici nikada nisu razgovarali putem te aplikacije.

Ta se opcija mora trenutačno mora ručno aktivirati unutar postavki, no s promjenom koja je najavljena u budućnosti će biti aktivirana automatski.

Iz WhatsAppa nisu prvotno najavili tu opciju pa kada su korisnici na mreži počeli postavljati pitanja zašto više ne mogu vidjeti statuse nekih osoba koji su im prije bili dostupni, iz tvrtke su objasnili kako su se odlučili na uvođenje tih promjena s ciljem bolje zaštite privatnosti i sigurnosti korisnika. Također, naglašavaju kako se ništa neće promijeniti za osobe čiji su telefonski brojevi upisani na listu kontakata i za one s kojima su korisnici već komunicirali putem WhatsAppa.

Slika nije dostupna Iz Googlea se pohvalili s odličnom vijesti za korisnike WhatsAppa: "Nikad nije bilo bolje vrijeme za prelazak na Android"

Također, iz WhatsAppa kažu kako testiraju još jednu opciju koja bi trebala omogućiti poboljšanu privatnost korisnicima - omogućit će im da sami odaberu kontakte kojima će moći sakriti opciju prikaza online statusa, odnosno kada su zadnji put koristili ovu platformu. Još nije poznato kada će ta opcija biti dostupna svima.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti