Ljeta su iz godine u godinu sve toplija pa nije ni čudo da ljudi sve teže podnose velike vrućine. Puno tekućine, lagana odjeća, klima gdje god se stigne, mogu olakšati podnošenje visokih temperatura, no što kad se nađete u javnom prijevozu bez klime? Ili morate provesti više vremena na otvorenom?

Rješenje bi moglo biti privatni prijenosni klimatizacijski uređaj koji stane u džep. Sonyjevi inženjeri osmislili su Reon Pocket, prijenosnu klimu veličine mobilnog uređaja koju je dovoljno ubaciti u džep posebne potkošulje i pomoću aplikacije na pametnom telefonu odrediti savršenu temperaturu.

Iz Sonyja tvrde kako Reon Pocket može sniziti temperaturu na površini tijela za čak 13 stupnjeva, što je u ljetnim uvjetima i više nego dovoljno.

A za one koji sjede u klimatiziranim prostorima i stalno im je hladno, Reon Pocket može i grijati, odnosno povećati temperaturu na površini tijela za do osam stupnjeva.

Reon Pocket se trenutno ne može kupiti u trgovinama, već traje crowdfunding kampanja koja je već ispunila cilj. Tako će svi oni koji su podržali kampanju (ili će ju tek podržati, jer traje još 19 dana), dobiti svoj Reon Pocket po cijeni od 2760 yena do 19,030 yena, ovisno o aketu. (otprilike 200 do 1200 kuna).

No, na žalost, ovaj proizvod, barem za sad, neće biti dostupan izvan Japana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju