Je li Eero savršeno rješenje za savršenu kućnu bežičnu mrežu?

Svi oni koji su barem jednom konfigurirali bežičnu mrežu, pogotovo u većim stambenim prostorima s 'podosta betona' znaju da taj posao ponekad zna biti poprilična noćna mora...

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 04.02.2015. / 06:31

Je li Eero savršeno rješenje za savršenu kućnu bežičnu mrežu?

Svi oni koji su barem jednom konfigurirali bežičnu mrežu, pogotovo u većim stambenim prostorima s "podosta betona" znaju da taj posao ponekad zna biti poprilična noćna mora...

Uvijek negdje, u nekom kutku nedostaje signala WiFi mreže, a to je upravo ono što ne želite, kad već imate bežičnu mrežu, onda je logično očekivati da vam cijela kuća, stan, kuća s garažom ili kako već vaš dom izgleda, bude "pokrivena" kvalitetnim signalom, stabilnom brzinom, što bi vam trebalo omogućiti da sve vaše uređaje spojene na kućnu "wireless" mrežu koristite bez problema i frustracija. Naravno, uvijek postoji mogućnost "uprivanja" više usmjerivača (odnosno, routera, kako se nazivaju u originalu i kako ih većina nas naziva), pojačivača signala bežične mreže, AP-ova i ostalih "kombinacija"... Ali, čak ni to, vrlo često, neće vam jamčiti laganu, brzu i stabilnu konfiguraciju koja će funkcionirati bez problema na duže staze, bez da se pojavljuju takozvane "mrtve točke" u vašem stambenom (ili uredskom) prostoru na kojima će WiFi ili biti nedostupan ili nestabilan. Pa, postoji li uopće kvalitetno ili čak savršeno rješenje za sve koji ne mogu bez bežične mreže.

U startup kompaniji iz San Francisca, nazvanoj Eero, tvrde da je upravo njihov uređaj, odnosno više njih, savršeno rješenje. Radi se zapravo o implementaciji novog distribuiranog sustava bežične mreže na već postojećoj. U kompaniji tvrde kako njihov sustav bežične mreže savršeno radi u "većini kuća i stambenih prostora", bez da se pojavljuju "praznine" u kojima neće biti signala. Jedan Eero uređaj se instalira kao "poveznica" na vaš router, svi ostali se automatski spajaju i osiguravaju vam stabilnu WiFi mrežu s jednakom brzinom na svim pozicijama u određenom prostoru. Dizajn uređaja potpisuje Fred Bould, koji je sudjelovao i u dizajniranju popularnih Nest i Nest Protect termostata, a što se tiče tehničkih karakteristika, Eero ima dual WiFi radio za koekcije na 2.4 GHz i 5GHz, Bluetooth 4.0, 1GHz procesor, 512 GB RAM-a i 1GB prostora za pohranu. Odlična je i mogućnost nadzora bežične mreže preko Android ili iOS aplikacije, tako da uvijek možete imati potpuni nadzor nad vašom "wireless" mrežom.

Eero još uvijek nije u slobodnoj prodaji, ali ako vam se ovakva koncepcija čini pravim rješenjem, već sada možete odraditi prednarudžbu. Jedan uređaj stajati će vas 125 američkih dolara (bez poštarine) dok tri komada koštaju 299 USD. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti