Je li Elon Musk zaista htio postati izvršni direktor Applea?

Nova knjiga o Elonu Musku i Tesli donosi prilično nevjerojatnu priču kako je Musk htio postati CEO Applea, na što mu je Cook odgovorio psovkom. Šef Tesle sve je demantirao.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.08.2021. / 11:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Elon Musk je prije negdje pet godina zatražio sastanak s izvršnim direktorom Applea Timom Cookom. Tada je htio razgovarati o prodaji svoje kompanije Apple, pri čemu je vrijednost Tesle iznosila samo oko 6 posto sadašnje tržišne vrijednosti. Za Apple to je mogao biti posao stoljeća, kako su ga nazvali neki mediji te je pitanje kako bi se situacija s Teslom i Appleom razvijala da je do akvizicije zaista došlo. Odgovor nikad nećemo saznati, a iako je riječ o situaciji od prije pet godina, ona je sada ponovno postala aktualna.

Slika nije dostupna Musk jasno rekao što misli o trakavici između Applea i Epic Gamesa: "To je globalni porez na internet"

Naime, prema jednoj recenziji još neizdane knjige "Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century" Tima Higginsa, Musk je imao prilično zanimljiv uvjet potencijalne prodaje Tesle Appleu. Naime, on je htio preuzeti poziciju Tima Cooka i postati izvršni direktor Applea. Tim Cook se, prema navodima iz knjige, nije složio s tom idejom te je Muska navodno počastio sočnom psovkom.

Kažemo navodno jer se čini da priča baš nije napravljena na činjeničnim temeljima. Još i ranije kada je Musk govorio o potencijalnoj prodaji Tesle Appleu rekao je da je Tim Cook odbio sastanak s njim.

Nakon informacija kako je Cooku poručio da želi biti CEO Applea, ponovno se oglasio Elon Musk - naravno, na Twitteru. Demantirao je napise iz knjige te je napisao da on i Tim Cook nikada nisu razgovarali niti komunicirali mailovima te da nikada nisu postavljani nikakvi uvjeti o potencijalnoj akviziciji. Na te je tvitove odgovorio i autor knjige Higgins, koji je na Twitteru komentirao kako je Musku dao više prilika da komentira, odnosno demantira te navode, no on to nije učinio. Njegovi izvori kažu da su čuli da je Musk pričao o tom uvjetu koji je postavio Cooku, no, naravno, nije spominjao imena.

Slika nije dostupna Musk upozorava da ljudskoj civilizaciji prijeti urušavanje: "Između nestanka uz prasak ili cviljenje, trend pokazuje..."

Treba podsjetiti kako je i prvo čovjek Applea, kada je prije nekoliko mjeseci razgovarao o istoj temi, novinarki Kari Swisher također potvrdio da nikada nije razgovarao s Muskom, iako su jednom prigodom snimljeni kako sjede jedan blizu drugoga.

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti