Jedinstvena prilika za klince - naučite raditi vlastitu videoigru na besplatnoj radionici

Radionica je besplatna, a svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.

Martina Čizmić | 17.10.2022. / 14:18

Radionica Moja prva videoigra (Foto: ZFF)

 Zagrebački filmski festival, u sklopu svog programa Industrija, već tradicionalno organizira radionicu namijenjenu osnovnoškolcima - Moja prva videoigra. 

I ove godine, u suradnji s HUB-om 385, djeca od 7 do 13 godina imat će priliku naučiti kako izraditi vlastitu videoigru.

Cilj je radiocnie djeci približiti vještinu programiranja i naučiti ih kako nastaju videoigre. U podučavanju se koristi jednostavan softver za izradu igara koji omogućuje kombiniranje vizualnih i zvučnih elemenata u interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu učenja programiranja, MIT Scratch. Riječ je o tehnici namijenjenoj djeci i početnicima, a razvijena je na sveučilištu MIT. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igru.

Voditeljica radionice je Nika Tilić.

Radionica je besplatna, a svi sudionici na radionicu trebaju ponijeti vlastita prijenosna računala.

Radionica se ove godine održava u dva termina, na sam početak festivala u nedjelju 23. listopada (od 10 do 13 sati) ili pak na dan završetka festivala, u nedjelju 30. listopada (od 10 do 13 sati). Djecu je potrebno prijaviti na e-mail adresu industry@zagrebfilmfestival.com uz napomenu željenog termina.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti