Jelena Gadže je toliko vjerovala u svoju ideju da je bila spremna na - sve

Kad sam osvijestila da se sve što sam uložila u firmu nije vratilo i opasnost je da se neće nikada ni vratiti, to mi je teško palo, iskrena je Gadže.

Zimo Zimo | 26.10.2021. / 14:35

Galerija

Samo jedna ideja može promijeniti život, a kako se to dogodilo poduzetnici Jeleni Gadže vidjet ćemo u novoj epizodi ''Startaj Hrvatska''. Sa svojim bogatim znanjem o agronomiji, Jelena je prava inovatorica u području hrane. Odlučila je napraviti slatke grickalice bez dodanog šećera i aditiva, a sve to skupa zove se ''voćna koža''.

U emisiji ''Startaj Hrvatska'' predstavit će svoj proizvod ''Fruit Moons'' - ručno rađene grickalice od cjelovitog i orašastog voća. Ova slatka poslastica ne sadrži aditive, gluten ni rafinirane šećere. Baza im je domaća hrvatska jabuka, a dolazi u tri okusa – jabuka lješnjak, jabuka cimet lješnjak, te jabuka lješnjak menta. No, da bi došla do polica SPAR-a njezin put nije bio nimalo lagan. U svom poduzetničkom maratonu koji traje već godinama doživjela je brojne padove, ali je nakon svakog uspjela ustati i nastaviti dalje.

Startaj Hrvatska 2 epizoda 4 \'\'Fruit Moons\'\' Startaj Hrvatska 2 epizoda 4 \'\'Fruit Moons\'\' - 4 (Foto: Nova TV)

Ideja za 'Fruit Moons' pojavila se 2011. godine. Dok sam radila istraživanje za doktorat ostajalo mi je jako puno soka od šipka i bilo mi je to žao bacati. Volim kuhati, a mentor mi je bio jedan profesor iz Turske koji mi je odande donosio slastice od murve ili duda. To je bilo fantastično i tražila sam ga recept, priča Jelena.

Odlučila je napraviti slasticu jednako ukusnu kao onu koju joj je donio profesor, ali bez šećera. Svoju verziju slastice ponudila je profesoru koji joj je sugerirao da bi se time trebala više baviti. Ona se potom odlučuje eksperimentirati s raznim teksturama i vrstama voća kako bi dobila idealan proizvod zvan ''voćna koža'', odnosno dehidrirani voćni pire.

Nakon nekoliko godina eksperimentiranja, kada je dobila proizvod kakav je htjela, Jelena je počela razmišljati o strojevima kojima će proizvoditi svoj proizvod. Da bi se ti strojevi izradili trebao je novac. Izazov traženja izvora novca u jednom je trenutku rezultirao i time da je prodala vlastiti stan kako bi uložila u proizvodnju i sirovine. No početkom pandemije, sve je stalo. Kad sam osvijestila da se sve što sam uložila u firmu nije vratilo i opasnost je da se neće nikada ni vratiti, to mi je teško palo, rekla je.

Startaj Hrvatska 2 epizoda 4 \'\'Fruit Moons\'\' Startaj Hrvatska 2 epizoda 4 \'\'Fruit Moons\'\' - 5 (Foto: Nova TV)

Što je sve Jelena morala proći kako bi postala jedna od osam poduzetnika koji se bore sa svojim proizvodima za vrijednu titulu HIT proizvoda 2021., tek ćemo saznati. Kako je izgledao njezin poduzetnički put te koja je njezina životna priča, donosi nam ovotjedna emisija ''Startaj Hrvatska''.

Na posebnim ''plavim policama'' nalaze se proizvodi osam ovogodišnjih kandidata koji su od sada na raspolaganju kupcima u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama diljem Hrvatske.

Ne propustite četvrtu emisiju ''Startaj Hrvatska'' na Novoj TV i pogledajte Jeleninu voćnu priču koja stoji iza grickalica '''Fruit Moons''.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti