Jeste li znali za ovo pravilo kompanije? Appleove uređaje u filmovima mogu koristiti samo pozitivci

Appleovi uređaji često se pojavljuju u serijama i filmovima, a jedan režiser otkrio je kako kompanija ima zanimljiva pravila oko korištenja iPhonea i Macova na snimanju…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.02.2020. / 10:55

iPhone XS i iPhone XS Max (foto: ADP)

Apple je godinama bio poznat po svojoj tajnovitosti te nitko izvan najužeg kruga zaposlenika nije znao o novim proizvodima koje testiraju i pripremaju, a čini se da oni koji su znali informacije, o njima nisu govorili ni najbližoj rodbini. Danas su se stvari uvelike promijenile jer je proizvodno-nabavni lanac velik i teško je kontrolirati sve osobe koje znaju što se radi i priprema pa tako većinu stvari o novim proizvodima znamo mjesecima prije predstavljanja.

iPhone Xs i iPhone Xs Max (Foto: AFP) Francuska kaznila Apple s 25 milijuna eura zbog usporavanja iPhonea

Iako više nema te tajnovitosti koja je okruživala Apple, neke stvari vezane uz kompaniju ipak se nisu promijenile, a to je način na koji pokušavaju zaštititi svoj brend i prikazati ga samo u najboljem i pozitivnom svjetlu. Poznata su njihova stroga pravila o načinu na koji se uređaji prikazuju i fotografiraju te se Appleovi proizvodi smiju prikazati samo u najboljem svjetlu, na način koji pozitivno prikazuje Appleove proizvode i sam Apple, stoji u službenim smjernicama o korištenju imena i brenda Cookove kompanije.

Dok takve smjernice nisu neuobičajene, redatelj Rian Johnson u nedavnom intervjuu za Vanity Fair otkrio je jednu informaciju vezanu uz Apple koja nije toliko poznata. Njihovi se uređaji često koriste u filmovima i serijama, no ono o čemu vjerojatno nitko previše nije razmišljao jest tko koristi iPhone, iPad i Macove. Prema riječima Johnsona, Appleova politika zabranjuje negativnim likovima korištenje njihovih uređaja tako da redatelji za negativce nemaju izbor nego dati im neki Android i PC.

Apple, ilustracija Što kažete na ovu novost iz Applea? S iPhoneom i Apple Watchom moći će se otključati i pokrenuti automobili

Johnson je rekao da ne zna smije ili to reći ili ne, jer bi se to moglo odraziti na sljedeći film na kojem radi, no ipak nije izdržao i podijelio je s javnosti taj zanimljiv detalj oko Applea i njihove politike korištenja uređaja u filmovima i serijama. No taj detalj koji je otkrio, možda će u budućnosti utjecati na način na koji se gledaju filmovi i serije jer, ako se od grupe ljudi u nekom filmu ne zna tko je ubojica ili negativac, po tome tko koristi iPhone tijekom filma unaprijed ćemo znati tko sigurno nije bad guy, jer kao takav ne bi trebao koristiti Appleov telefon.

Izvor: MacRumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti