Jesu li društvene mreže najveći pomak od industrijske revolucije?

Na startup srijedi koja se održala u Zagrebu, a na kojoj su prisustvovali poslovni anđeli iz Slovenije, prikazana je zanimljiva kratka priča o društvenim mrežama. Video u nastavku

Saša Fišter sasa@zimo.co | 20.01.2011. / 11:17

Jesu li društvene mreže najveći pomak od industrijske revolucije?

Na startup srijedi koja se održala u Zagrebu, a na kojoj su prisustvovali poslovni anđeli iz Slovenije, prikazana je zanimljiva kratka priča o društvenim mrežama. Video u nastavku.

Na dosad najposjećenijoj startup srijedi koja se održala na zagrebačkom FER-u, a koji je popratio rep.hr, pričalo se o ne samo IT startupima, već o startupima općenito. Tijekom predavanja u dobro popunjenoj dvorani prikazan je video isječak o društvenim medijima.

Iako još neki poslovnjaci i pojedini segmenti društva smatraju društvene mreže nebitnima i oduzimanjem vremena, statistički podaci ukazuju na daleko drugačiju realnost. Nedavno sam negdje u gomili vijesti pročitao kako su društvene mreže jedan od tri najvažnija događaja u povijesti čovječanstva.

Prvi je bio pojava osobnog računala, drugi pojava interneta, a treći su, pogađate, društvene mreže.

Sad se pitamo zašto društvene mreže? Premalo ljudi shvaća da su društvene mreže sastavni dio našeg života, način na koji upoznajemo ljude, radimo posao, zabavljamo se. No to nikako ne isključuje druženje van virtualnog svijeta, za sve u životu postoji balans pa tako i u tome.

Svjedoci smo sve većih problema u tiskovinama, kao i na TV-u. Što nam to pokazuje? Upravo to da internet preuzima njihov udio na tržištu. Bliži nam se internet TV, zapravo samo što nije stigao, pa se pitam u kakvim će se tek onda naći TV. Novine? Iskreno, ne znam kad sam zadnji put čitao novine. Čemu? Sve što čitam u njima minimalno su jedan dan stare, a danas je 'stara' vijest objavljena prije nekoliko sati, da ne pričamo o tjednim novinama.

Stoga, jesu li društvene mreže najveći pomak od industrijske revolucije? Vjerujem da jesu, a to dokazuje i video sa impresivnim brojkama. Što vi mislite o tome? Slažete li se s tim tvrdnjama?

Pratite nas na Twitteru (@zimoonline) i postanite fan na Facebooku (www.facebook.com/zimoonline), jer mi volimo društvene mreže!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti