Mnogi esport timovi za svoje neuspjehe krive činjenice na koje ne mogu utjecati, primjerice nedostatke financijskih sredstava, ozljede ili loše uvjete u kojima su nastupali. Međutim, Shaghai Dragons nemaju okriviti koga drugoga osim sebe.

Problemi Shangai Dragonsa započeli su još u travnju kada su otpustili najboljeg igrača svoga tima, Chaoa „Undead“ Fanga. Sve je kulminiralo nakon što su se po društvenim mrežama počele širiti informacije o curama koje je navodno varao te ga je za prevaru javno optužila i tadašnja djevojka.

Ružna strana privatnog života u konačnici je narušila ugled Fanga, jednog od najpoznatijih igrača Overwatcha na svijetu, koji je u konačnici i izbačen iz tima. Naravno, Shanghai Dragons nikada nisu javno priznali zašto su ga zapravo otpustili, dok Fang tvrdi da bi ionako i sam otišao.

Međutim, Fangov odlazak bio je tek početak njihovih problema. Nakon što Shangai Dragons nisu uspjeli ostvariti niti jednu pobjedu sve do svibnja, shvatili su da je vrijeme za drastične promjene. U svega devet tjedana zamijenili su dva glavna trenera i uveli tri nova korejska igrača te postali tim s prvom igračicom u cjelokupnoj Overwatch ligi.

Na njihovu žalost, ni to ih nije iskopalo iz rupe u koju su se zakopali, a sigurno nije pomoglo ni to što korejskim pojačanjima nisu dozvoljavali da za vrijeme natjecanja govore korejski (kako je izjavio njihov trener).

Osim velikih promjena u svome sastavu, također je došlo i do promjena u rasporedu treninga. Igrači su bili prisiljeni igrati šest dana u tjednu od 10:30 do 22:30 , u nadi da će konačno ostvariti nekakve rezultate.

Nakon svih promjena Shaghai Dragons počeli su igrati lošije nego ikada i naposljetku ostvarili jedan od najgorih gubitničkih nizova u sportu općenito.

Dobra je vijest što je sezona gotova i što će se i igrači i osoblje Dragonsa napokon moći odmoriti od noćne more koju su proživjeli ove godine.