Jesu li Shangha Dragonsi najgori esport tim u povijesti?

Izbacivanje najboljeg igrača, promjene u timu, cjelodnevno treniranje - ništa nije moglo spasiti Shangai Dragonse.

Filip Krizmanić | 20.07.2018. / 16:05

Shanghai Dragons, esport momčad (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mnogi esport timovi za svoje neuspjehe krive činjenice na koje ne mogu utjecati, primjerice nedostatke financijskih sredstava, ozljede ili loše uvjete u kojima su nastupali. Međutim, Shaghai Dragons nemaju okriviti koga drugoga osim sebe.

Problemi Shangai Dragonsa započeli su još u travnju kada su otpustili najboljeg igrača svoga tima, Chaoa „Undead“ Fanga. Sve je kulminiralo nakon što su se po društvenim mrežama počele širiti informacije o curama koje je navodno varao te ga je za prevaru javno optužila i tadašnja djevojka.

Ružna strana privatnog života u konačnici je narušila ugled Fanga, jednog od najpoznatijih igrača Overwatcha na svijetu, koji je u konačnici i izbačen iz tima. Naravno, Shanghai Dragons nikada nisu javno priznali zašto su ga zapravo otpustili, dok Fang tvrdi da bi ionako i sam otišao.

Shanghai Dragons, esport momčad (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Međutim, Fangov odlazak bio je tek početak njihovih problema. Nakon što Shangai Dragons nisu uspjeli ostvariti niti jednu pobjedu sve do svibnja, shvatili su da je vrijeme za drastične promjene. U svega devet tjedana zamijenili su dva glavna trenera i uveli tri nova korejska igrača te postali tim s prvom igračicom u cjelokupnoj Overwatch ligi.

Na njihovu žalost, ni to ih nije iskopalo iz rupe u koju su se zakopali, a sigurno nije pomoglo ni to što korejskim pojačanjima nisu dozvoljavali da za vrijeme natjecanja govore korejski (kako je izjavio njihov trener).

Osim velikih promjena u svome sastavu, također je došlo i do promjena u rasporedu treninga. Igrači su bili prisiljeni igrati šest dana u tjednu od 10:30 do 22:30 , u nadi da će konačno ostvariti nekakve rezultate.

Nakon svih promjena Shaghai Dragons počeli su igrati lošije nego ikada i naposljetku ostvarili jedan od najgorih gubitničkih nizova u sportu općenito.

Dobra je vijest što je sezona gotova i što će se i igrači i osoblje Dragonsa napokon moći odmoriti od noćne more koju su proživjeli ove godine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti