Još samo nekoliko dana do najveće poslovno-tehnološke konferencije u regiji

Očekuje se više od 2000 sudionika.

Martina Čizmić | 29.03.2019. / 08:47

WinDays (Foto: Microsoft)

WinDays19, najveća i najutjecajnija poslovno-tehnološka konferencija u regiji, započet će 2. travnja u Šibeniku. Na konferenciji se očekuje više od 2000 sudionika koji će moći poslušati više od 150 predavanja te prvi put sudjelovati u zajedničkom programu za Business i Technology u srijedu, 3. travnja. 19. WinDaysi održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

U Šibenik dolazi više od 150 domaćih i stranih predavača, među kojima je veliki broj vodećih stručnjaka iz poslovnog i tehnološkog svijeta. Keynote govornik na konferenciji je ekonomist Haydn Shaughnessy koji će u srijedu održati predavanje Bridging the IT-Business, Divide: The Key to Good Agile i objasniti kako da IT i business prevladaju svoje podjele da bi tvrtke postale agilnije i konkurentnije.

WinDays19 Business će prvog programskog dana, u utorak, 2. travnja, s početkom u 11 h donijeti više od 40 predavanja u 5 smjerova: proizvodnja, maloprodaja, financijske institucije, javni sektor, obrazovanje i zdravstvo (Hospital Days).
Zajednički program za sve sudionike u srijedu, 3. travnja, odvijat će se u sklopu jednog smjera Digital for innovation, a počet će u 9 sati. Uz Shaughnessyja, predavači će biti Luka Abrus (Five), Tomislav Car (Infinum), Davor Aničić (Styria Data Science tim), Robert Preskar (Rimac Automobili), Željko Bak (Infobip), Goran Kalanj (Serengeti), Daria Brashkina (Microsoft), Ilija Brajković (Kontra) i Samir Baručija (Signify). Tema dana bit će inovacije iz perspektive IT kreatora i IT korisnika, a program će završiti okruglim stolom na središnjoj svečanosti u 16:00 sati.

Konferencija WinDays19 Technology u četvrtak i petak, 4. i 5. travnja, donijet će novosti iz IT svijeta, koje će predstaviti više od 80 stranih i domaćih predavača. Sedam predavanja istovremeno održavat će se u četiri programska smjera: aplikacije i infrastruktura, moderno radno okruženje, podaci i umjetna inteligencija te platforma za poslovne aplikacije. Od brojnih predavača valja izdvojiti poznate domaće predavače, kao što su Damir Dobrić, Adis Jugo, Ivica Ivančić, Luka Gospodnetić, Ognjen Bajić, Ana Roje – Ivančić, Aleksandar Drašković, Igor Marinić, Vedran Vučetić, Mislav Novačić, Luka Turkalj, Stjepan Vuković, Zvonimir Mavretić, Dalibor Gotić, Ivan Kaselj, Andrej Kožić, Marin Deur, Renato Fajdiga, Ivica Ivančić, Slaven Mišaj, Mirjana Šimek Bilić.

Dolazi i niz vrhunskih inozemnih predavača, među kojima su Yoad Dvir, Tomas Ruzgys, Giulio Vian, Tarmo Tikerpae, Andre Melancia, Giulio Vian, Marko Kavčič, Tjaz Jelovcan, Catalin Gheorghiu i brojni drugi.

Detaljan opis i raspored svih predavanja dostupan je na www.windays.hr/raspored/dan.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti