Kad netko sumnja u astronaute na Mjesecu, NASA to shvaća ozbiljno

Dvanaest američkih astronauta, od Neila Armstronga do Genea Cernana, hodalo je površinom Mjeseca od 1969. do 1972. godine.

Martina Čizmić | 13.12.2018. / 09:52

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada NBA zvijezda Stephen Curry, jedan od najboljih svjetskih košarkaša posljednjih godina, javno izrazi sumnju da su astronauti hodali Mjesecom, NASA to shvati vrlo ozbiljno.

Kao i mnogi navijači Golden State Warriorsa, i NASA je saznala da je Curry na društvenim mrežama iskazao nevjericu u to da su ljudi bili na Mjesecu.

Glasnogovornik NASA-e, koja je uvijek vrlo budna kada je u pitanju njezin ugled i povijest, američkom je košarkašu odmah uputio poruku.

Bili bismo sretni kad bi gospodin Curry posjetio lunarni laboratorij Svemirskog centra Johnson u Houstonu. Možda već na idućem gostovanju Golden Statea u gradu, poručio je glasnogovornik Allard Beutel.

Ondje imamo stotine kilograma lunarnog kamenja, kao i kontrolni centar misije Apollo i tijekom posjeta moći će svojim očima vidjeti ono što smo mi vidjeli prije pedeset godina, dodao je Beutel.

Dvanaest američkih astronauta, od Neila Armstronga do Genea Cernana, hodalo je površinom Mjeseca od 1969. do 1972.

NASA inače ima posebnu internetsku stranicu za nevjerne Tome na kojoj su izloženi razni argumenti koji bi ih trebali razvjeriti. Jedan od jačih čestitka je SSSR-a, tada glavnog američkog "neprijatelja" i konkurenta u svemirskoj utrci, na uspješnom slijetanju na Mjesec.

Stephen Curry odgovorio je na Twitteru jednim znakom – nasmiješenim emotikonom sa sunčanim naočalama.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti