Već se duže vrijeme nagađa kako će Facebook objaviti vlastiti pametni telefon, no unatoč glasinama nikakav prototip, barem do sada, nije procurio u javnost.

Smatra se kako je Facebook već zaposlio ljude koji rade na mobilnom uređaju, a koji bi trebao izaći na tržište sljedeće godine, piše Mashable, no hoćemo li vidjeti tako nešto pokazat će vrijeme.

Tako dugo dok svi mi željno iščekujemo Facebookovo viđenje mobilnog uređaja, YANKO dizajn je objavio koncept Michala Bonikowskog koji prikazuje kako bi možda mogao izgledati Facebookov telefon.

Bonikowski predviđa kako bi Facebookov telefon mogao biti u njihovoj tradicionalno plavoj boji, te kako bi imao zaslon veličine 4.2 inča, 5 MP prednju i 8MP stražnju kameru, te kako će se uz uređaj isporučivati postolje za punjenje.

Iako je Facebook sam istaknuo još 2010. godine kako radi na telefonu, izvori kažu kako je proces zaustavljen radi komplikacija u razvoju, no u međuvremenu AllThingsD kaže kako Facebook u suradnji s HTC-om razvija mobili uređaj kodnog imena 'Buffy'.

No da bi priča bila još kompleksnija, Tim Cook na D10 istaknuo je kako surađuju s Facebookom i kako je to kompanija vrlo slična Appleu, te nas je pozvao da pratimo daljnji tijek događanja - što može značiti samo duboku integraciju Facebooka u Appleove uređaje.

Dok se taj misterij ne riješi, pogledajte nekoliko fotografija novog koncepta Facebookovog telefona.

[gallery link='file' order='DESC' columns='4' orderby='title']

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju