Instagram je ovaj tjedan počeo prikazivati status svojih korisnika. Točnije, prikazuje zelenu točku pored korisnika koji je trenutno aktivan u popisu korisnika za direktne poruke. U prijevodu, svi vaši prijatelji u svakom trenutku znaju da listate po tuđim slikama, čak i onda kad ste na WC-u ili vjenčanju. A znaju i da ignorirate njihove poruke.

Pa kako onda sakriti od cijelog svijeta da listate fotografije kad biste trebali pozorno slušati na nastavi ili sastanku?

Zapravo je veoma jednostavno isključiti opciju prikazivanja statusa aktivnosti. Dovoljno je otići na svoj profil u Instagramovoj aplikaciji i odabrati kotačić koji će izbaciti dodatan meni.

Instagram (Foto: Instagram) (Foto: Instagram)

U postavkama pronađite opciju "Privatnost i Sigurnost" te opciju "Status aktivnosti". Jednostavno isključite opciju "Pokaži status aktivnosti" i više nitko od vaših prijatelja neće znati kad ste posljednji put pregledavali nečije fotografije. Loša je strana što ni vi nećete moći vidjeti kad je netko bio aktivan.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju