Kako do najpopularnijeg tvita? Ponudite 100 milijuna jena

Ludost bogataša ili izvrstan marketinški potez?

Martina Čizmić | 07.01.2019. / 16:53

Ilustracija (Foto: AFP)
Ilustracija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako brzo i lagano do 60 tisuća kuna? Treba vam profil na Twitteru, malo sreće, jedno praćenje i jedan retvit.

Japanski milijarder Yusaku Maezawa, inače osnivač internetske trgovine ZoZo i budući Muskov partner na letu prema Marsu, odlučio je na neobičan način proslaviti rekordne poslovne rezultate svoje tvrtke.

Kako je napisao na svom profilu na Twitteru, potrebno je pratiti ga i retvitati objavu u kojoj najavljuje podjelu novca. On će nakon isteka roka odabrati 100 sretnih dobitnika od kojih će svaki dobiti po milijun jena (otprilike 60 tisuća kuna).

 

 

Objava je oduševila njegove pratitelje, ali i brojne druge korisnike na Twitteru te pobudila pozornost medija diljem svijeta. Tako je u nešto manje od dva dana njegova objava retvitana više od 5,6 milijuna puta.

Maezawa je na kraju prekinuo "nagradnu igru" tri sata prije isteka roka jer su se pojavili lažni profili koji su retvitali objavu.

 

 

No to ne znači i da je povukao svoje obećanje o novcu.

Sto sretnika izvući će večeras i direktno s njima kontaktirati porukom na Twitteru. Hoće li među njima biti i nekoga izvan Japana, tek ćemo saznati.

Zasad je samo sigurno da će Maezawa vjerojatno odnijeti rekord u najviše retvitova u tako kratkom vremenu, a i milijuni će saznati za njegovu internetsku trgovinu ZoZo.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti