Kako isprobati novi Facebook Timeline?

Facebook je jučer predstavio kompletno izmijenjeno korisničko sučelje, još uvijek nedostupno javnosti, no pogledajte kako ga isprobati.

Zimo Zimo Zimo | 23.09.2011. / 10:06

Kako isprobati novi Facebook Timeline?

Facebook je jučer predstavio kompletno izmijenjeno korisničko sučelje, još uvijek nedostupno javnosti, no pogledajte kako ga isprobati.

Timeline i Open Graph dvije su možda najveće novosti koje je Facebook predstavio na jučerašnjoj konferenciji F8.

Potpuno novi pristup informacijama razočarat će mnoge korisnike ove najveće društvene mreže, no kao i svaki puta s vremenom svi ćemo se prilagoditi ovoj neizbježnoj promjeni.

Za one malo više zagrižene koji jedva čekaju da isprobaju novi Facebook imamo dobru vijest. Možete ga već sad isprobati.

1. Otvorite Facebook Developer račun

Prva i neizbježna stvar jest otvoriti novi račun na Facebooku Developer stranici gdje morate dopustiti korištenje vašim podacima. Nakon toga naći ćete se na novoj stranici gdje će se nalaziti sve vaše aplikacije, kojih za sada naravno nema.

2. Kreirate aplikaciju

U gornjem desnom kutu imate gumb za kreiranje aplikacije, stoga kliknite na aplikaciju i upišite željeno ime za aplikaciju te u polju ispod napišete isto ime sa malim slovima i bez razmaka. Označite kućicu u kojoj potvrđujete da se slažete sa pravilima privatnosti.

3. Open Graph

Čestitamo, kreirali ste svoju prvu Facebook aplikaciju koja ne radi ama baš ništa. No to niti nije cilj kako doći do novog Timelinea. Dakle, s lijeve strane na izborniku imate 'Open Graph' na koji kad kliknete otvara vam se ponovo nova stranica gdje u izborniku ispod 'People can' morate upisati podatke. Ovdje možete staviti bilo što, bitno je samo da upišete neki test tipa 'Read' i u desnoj kućici 'Book'. Bitno je da su glagol i imenica. Kliknite 'Get Started'

4. Snimite postavke

Došli ste skoro do kraja. Sada kada ste kreirali svoj 'Open Graph' na kraju stranice stoji gumb 'Save Changes', dakle kliknite na njega i završili ste najgori dio. Nakon ovih 4 koraka, potrebno je pričekati kratko vrijeme da vam Facebook objavi mogućnost korištenja novih stranica.

5. Timeline

Kliknite na logo Facebooka kako bi se vratili na početnu stranicu gdje ćete vidjeti novu obavijest 'Introducing Timeline'. Kliknite na 'Get It Now' i vaš će se Facebook transformirati u potpuno novi dizajn.

Napomenimo još nekoliko sitnica. Ova stranica vidljiva je samo vama, bugovita je i kada se jednom odlogirate sa Facebooka ili ga ponovo otvorite u novom prozoru on će se vratiti na staro. Kako bi natrag dobili pristup novom dizajnu potrebno je stvoriti novi link, odnosno u primjeru ispod zamijeniti tekst 'VAŠEIME' sa imenom profila vašeg Facebooka (možete ga pogledati tako da kliknete na vašu sliku u gornjem desnom uglu i pogledate URL).

http://www.facebook.com/VAŠEIME?sk=timeline

Čestitamo, ponosni ste na sebe jer imate novi Facebook, uživajte i istražujte.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti