Kako potaknuti zaposlenike da dolaze na vrijeme na posao? U Amazonu imaju zanimljivu ideju

Poticaji se nude u vrijeme oporavka britanskog tržišta rada zbog čega je broj slobodnih radnih mjesta u kolovozu bio rekordno visok.

Hina | 02.09.2021. / 16:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Amazon nudi tjedni bonus od 50 funti stalnim radnicima u Velikoj Britaniji ako dođu na posao na vrijeme, objavio je u četvrtak BBC.

Nagrada vrijedi za radnike koji su radili svaki dan, isključujući bolovanje zbog invalidnosti ili COVID-19.

Amazon kaže da će nagrada pomoći tvrtki da ispuni svoje ljetne i božićne poslovne ciljeve.

Slika nije dostupna Dok Bezos oduševljeno prepričava svoje iskustvo i zahvaljuje radnicima Amazona što su mu to omogućili, oni baš i nisu oduševljeni time

Internetski maloprodajni div je prošli tjedan nudio bonus od tisuću eura za skladišne radnike koji počnu raditi prije 18. rujna.

Poticaji se nude u vrijeme oporavka britanskog tržišta rada zbog čega je broj slobodnih radnih mjesta u kolovozu bio rekordno visok.

Trenutno nudimo bonus za dolazak na brojnim lokacijama stalno zaposlenima koji će podržati našu ljetnu potražnju i pomoći nam da se pripremimo za sezonu blagdana, izjavio je glasnogovornik Amazona.

Bonus će se isplaćivati tjedno na temelju 100-postotne dolaznosti u svim smjenama, izuzev izostanaka prema Zakona o jednakosti ili nedolaska povezanog s COVID-19.

Slika nije dostupna Borba sa strojevima je uzaludna: Dostavljači ogorčeni načinom na koji su dobili otkaz

Amazon je suočen s kritikama zbog loših uvjeta rada u Britaniji i drugim dijelovima svijeta i neki bivši radnici optužili su tvrtku da ih je tretirala kao robote.

Neke gospodarske grane u Britaniji muku muče s nedostatkom radne snage, ponajviše vozača.

Lanac supermarketa Tesco nudi vozačima kod potpisivanja ugovora o radu bonus od tisuću funti, a lanac robnih kuća John Lewis planira povećati plaće.

Mesna industrija čak želi zaposliti sadašnje i bivše zatvorenike kako bi popunila prazna radna mjesta u klaonicama i tvornicama za preradu hrane.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti