Kako sam uspio kupiti najnoviji pametni telefon

Najnoviji pametni telefon na tržištu nedavno se pojavio u ponudi mog mobilnog operatera s više tehnoloških noviteta nego sam mogao zamisliti i poželjeti.

Zimo Zimo Promo članak | 26.10.2011. / 14:36

Kako sam uspio kupiti najnoviji pametni telefon

Najnoviji pametni telefon na tržištu nedavno se pojavio u ponudi mog mobilnog operatera s više tehnoloških noviteta nego sam mogao zamisliti i poželjeti.

Drugi dan požurio sam u najbližu poslovnicu i pogledom tražio policu na kojoj su ga izložili da ga napokon uzmem u ruke. Kad sam ga konačno locirao, suočio sam se s činjenicom da ga gospodin treće dobi znatiželjno proučava ne odajući dojam da će ga ubrzo odložiti.

Minute su prolazile kao sati i baš kad mi se činilo da njegovo skeniranje neće nikad završiti, kao spas se pojavila njegova supruge i pozvala ga da krenu. Tako sam ipak dočekao trenutak da se suočim jedan na jedan s tim modernim čudom tehnike. Odmah na prvu primijetio sam da uživo izgleda puno bolje nego sam mislio. Dizajn mu je bio nevjerojatan, stopio se s mojom rukom u potpunu simbiozu.

Nastavljam s proučavanjem, uviđam da ima i najnoviju kameru uz koju ću ozbiljno razmisliti treba li mi uopće onaj fotoaparat koji sam već neko vrijeme planirao kupiti. Primjećujem da je to najveći zaslon osjetljiv na dodir koji sam ikada vidio, a i da ovaj famoznitelefon uz to podržava i milijun aplikacija za koje nisam ni znao da postoje.

Facebook aplikacija dovedena je gotovo do savršenstva, pa ću sad napokon moći visjeti na Faceu bez da vučem laptop za sobom kao kolica za tržnicu. Svakodnevna borba koju vodim sa Skypeom, koji mi je silom prilika nakon odlaska djevojke na stipendiju u New York postao najbolji prijatelj, sad je napokon gotova.

Konačno ću moći „skajpati“ od kud poželim bez bjesomučnog jurenja kući za računalo. Traženje teleteksta u kafiću u kojem sam redovito na kavi s frendovima moći ću zaboraviti jer će mi moj novi pametni telefon omogućiti da u svakom trenutku imam uvid u svijet sporta i pratim rezultate iz najudaljenijih dijelova kugle zemaljske.

Ponadao sam se da sam konačno dočekao trenutak kad moj stari mobitel napokon odlazi u zasluženu mirovinu. No, tad se pojavio naizgled nerješiv problem. Iako sam uz sve pogodnosti pametni telefon mogao dobiti za manje od 1.000 kuna, to je za mene u tom trenutku bilo 1.000 kuna previše. Izgledalo je kao da je ovo sve bilo samo lijepi san i da će me probuditi alarm mog prastarog mobitela i njegovog napuknutog ekrana.

Ipak, sreća mi se osmjehnula. Kao spasonosno rješenje pronašao sam portal Minikredit.hr koji nudi  kratkoročne zajmove u visini od 500, 700, 1000 ili 1400 kuna, do kojih se stvarno jednostavno dođe. Otrčao sam doma, logirao se na www.minikredit.hr, ispunio formular i poslao SMS poruku na broj 81010. U svega nekoliko minuta toliko potrebnih 1000 kuna bilo je na mom računu, a nedugo zatim i toliko željeni pametni telefon u mom džepu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti