Kamera iz vozila sve je snimila: Pogledajte video suludog napada na Teslu

Zagonetku oko razbijenog prozora na Modelu Y riješile su kamere čije su snimke dovele do osobe koja je, čini se, kriva za još nekoliko napada na automobile u vožnji.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.07.2021. / 08:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Teslini automobili opremljeni su senzorima i kamerama zahvaljujući kojima je moguća vožnja s aktiviranim autopilotom i Full Self-Driving softverom. No osim toga, one se koriste i u vožnji za snimanje prometa, kao i za Sentry Mode, opciju koja prati i snima događanja oko automobila kada je parkiran. Kamere s Tesli do sada su snimile brojne zanimljivosti, ali i prometne prekršaje na cestama, a zahvaljujući njima nedavno je uhićena osoba koja je ničim izazvana u vožnji napala Model Y i razbila staklo na vozilu.

Slika nije dostupna "Prijavite ga policiji": Snimka iz Tesle otkriva pogibeljnu vožnju Audija na autocesti između Karlovca i Zagreba

Zanimljivo, vozač u tom trenutku nije shvatio što se dogodilo, već je samo primijetio da mu je tijekom vožnje razbijeno stražnje staklo. Naknadno je išao pogledati snimku s kamera na svom vozilu i ostao šokiran s onim što je vidio. Kako možete vidjeti u videozapisu snimljenom s njegove Tesle, prilikom prolaska pored Nissana Roguea, vozač tog automobila ispalio je, kako stoji u policijskom izvještaju, “neku vrstu projektila” koja mu je razbila prozor.

Nakon toga je ubrzao, no vjerojatno nije računao na činjenicu da Tesla ima kamere koje su snimile njegov napad, kao i registraciju automobila koji je vozio. Ti su podaci bili dovoljni policiji iz Sacramenta da pronađe vozilo, kao i 42-godišnjaka koji je u tom trenutku spavao u njemu. Također, sa sobom je imao dvije vrste naoružanja za izbacivanje projektila i desetak komada kamenja veličine golfske loptice s kakvima je razbio prozor na Tesli.

Slika nije dostupna Nova nesreća s Teslinim automobilom na autopilotu: Vozač nije pazio, auto završio u drvetu, a sustav nije uključio ni zračne jastuke

Muškarac je uhićen zbog napada na Teslu, no u policiji sumnjaju da je povezan i s još nekoliko drugih suludih incidenata u kojima su na sličan način napadnuti automobili tijekom vožnje.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti