Katastrofa se nastavlja: Sony povukao Cyberpunk 2077 s PlayStation Storea

Cyberpunk 2077 više se ne može preuzeti na Sonyjevom PlayStation Storeu, a nezadovoljni korisnici mogu zatražiti povrat novca koji su platili za igru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.12.2020. / 16:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mnogi ljubitelji videoigara dugo su vremena s nestrpljenjem iščekivali objavu videoigre Cyberpunk 2077, no velika očekivanja brzo su se pretvorila u još veće razočaranje. Problemi za igru koju potpisuje studio CD Projekt Red počeli su još tijekom razvoja te je njena objava više puta odgađana. Kada je 10. prosinca Cyberpunk 2077 napokon postao dostupan, bio je prepun bugova i pogrešaka te su već do sada objavljene dvije nadogradnje igre, no niti to nije bilo dovoljno da se popravi iskustvo igranja.

CD Projekt Red čak je nezadovoljnim korisnicima prije nekoliko dana ponudio povrat novca, no i to se pokazalo problematičnim za one koji su igru kupili preko PlayStation Storea te nisu svi mogli dobiti nazad svoj novac. Kako bi brojnim ogorčenim gamerima izašli u susret, u priču se jučer uključio i Sony s dva neuobičajena poteza koja jasno govore o kakvoj se katastrofi za CD Projekt Red radi. Prvo, odlučili su se na povlačenje igre s PlayStation Storea te su svim nezadovoljnim korisnicima ponudili povrat novaca za kupljenu igru.

S obzirom na to da je veliki broj korisnika izrazio nezadovoljstvo s igrom, nije teško zamisliti kako će mnogi tražiti svoj novac natrag jer igra, barem trenutačno, ne pruža dovoljno dobro korisničko iskustvo. Korisnici koji žele povrat novca, moraju se za to prijaviti na stranicama PlayStationa i putem svog PS računa. Povlačenje igre iz prodaje s trgovine aplikacije aplikacija ne znači da se ona više ne može igrati na PlayStationu - oni koji ne žele povrat novaca i dalje mogu zadržati i igrati Cyberpunk 2077 i, naravno, nadati se da će CD Projekt Red što prije izdati nove nadogradnje za igru.

Iako za sada nema informacija o tome hoće li se Cyberpunk vratiti na PlayStation Store, za pretpostaviti je da će jednom, kada se riješe bugovi i isprave brojne greške, igra ponovno biti dostupna na Sonyjevoj online trgovini.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti