Kineski konkurent Appleu i Samsungu: Xiaomi priprema svoj najjači telefon

Mrežom kruže brojne glasine oko Xiaomijevog telefona Mi 5 koji bi trebao imati snažan hardver, veliki ekran i odličnu kameru

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.07.2015. / 10:56

Kineski konkurent Appleu i Samsungu: Xiaomi priprema svoj najjači telefon

Kineska kompanija Xiaomi proslavila se s pametnim telefonima solidnih performansi koji su korisnike ponajviše privukli povoljnim cijenama te im niti jedna od poznatijih mobilnih kompanija, kada je u pitanju omjer cijene i snage hardvera, nije mogla konkurirati. Telefoni ove kompanije koju su neki prozvali 'kineskim Appleom' s vremenom su postali sve kvalitetniji, a novi model Mi 5 kojeg pripremaju i o kojem se mrežom širi sve više glasina, hardverski bi mogao konkurirati najjačim telefonima poput posljednjih modela iPhonea i novog Galaxyja S6. Tako od ovog telefona (na čije ćemo predstavljanje ipak morati pričekati studeni) možemo očekivati veliki ekran dijagonale 5,3 inča rezolucije 2,560x1,440 piksela (neke ranije glasine govorile su o ekranu dijagonale 5,5 inča), trebao bi imati čak 4GB RAM-a i 16, odnosno 64GB memorije za pohranu podataka.

Najbogatiji startup na svijetu Xiaomi, radi na svojoj verziji pametnog sata

Xiaomi Mi 5 navodno će raditi na nadolazećem Qualcommovom procesoru Snapdragon 820 (to bi mogao biti prvi smartphone kojeg će pokretati ovaj procesor), imat će stražnju kameru rezolucije 16MP, dok će se s prednje strane nalaziti 6MP kamera za selfije, a obje će kamere imati optičku stabilizaciju slike. Ostale zanimljive glasine vezane uz ovaj telefon govore o tankom aluminijskom kućištu, USB-C punjaču i senzoru za otiske prstiju. Ako se ove glasine pokažu istinitim, Xiaomi Mi 5 mogao bi biti jedan od najjačih telefona na tržištu, a s obzirom da smo od ove kompanije navikli na prihvatljive cijene koje su povoljnije od konkurentskih telefona, to bi mogao biti best buy model za sve one koji žele kupiti pametni telefon s velikim ekranom i snažnim hardverom. Ipak, trebamo sačekati i službeno predstavljanje ovog telefona kada ćemo saznati detaljne informacije o samom hardveru, ali i cijeni ovog mobilnog uređaja. 

Izvor: Digital Trends

Foto: Mi.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti