King ICT se širi prema Zapadu: Želimo postati jedan od generatora tehnološkog razvoja

Iz KING ICT-a navode kako su sve više orijentirani prema Zapadu.

Martina Čizmić | 26.04.2023. / 13:00

KING ICT u Bruxellesu (Foto: King ICT)

Hrvatska IT tvrtka, KING ICT, proširila je svoje prisustvo i na područje Beneluxa otvaranjem ureda u Bruxellesu. Iako je trenutno tamo zaposleno tek troje zaposlenika, u planu im je daljnje širenje i povećanje tima. 

Uzbuđeni i ohrabreni pozitivnim povratnim informacijama naših korisnika, naročito iz područja sigurnosti, kao što su NATO i NCIA te naših globalnih tehnoloških i integracijskih partnera koji rado s nama surađuju na projektima u Benelux regiji, s optimizmom gledamo na daljnji razvoj poslovanja. Kroz određeno razdoblje, želimo da Kingova poslovnica na Benelux području postane jedan od generatora internih inovacija i tehnološkog razvoja, istaknuo je Željko Galić, voditelj poslovnice KING ICT Belgija.

Odabrali smo Bruxelles kao sjedište poslovnice iz očitih razloga, Bruxelles je sjedište EU-a, NATO-a i ostalih značajnih regulativnih i financijskih institucija. Mjesto je to gdje se kroji budućnost Europe i gdje se raspravlja o značajnim budžetima i projektima. Također, ured je smješten u centralnom dijelu regije Benelux čije tržište adresiramo, pojašnjava Galić.

Dodao je kako dosadašnje iskustvo pokazuje da ondje itekako ima mjesta za njih jer je vrijednost koja se isporučuje glavni kriterij uspjeha te da se oslanjaju na vlastite kapacitete i resurse, ali i na mrežu kvalitetnih hrvatskih i globalnih partnera.

Iz KING ICT-a navode kako su sve više orijentirani prema Zapadu. Tako su 2023. godinu započeli uspješno provedenim projektom za NATO Agenciju (NCI Agency) u sferi cyber securityja, a nastavili su novim vrijedim ugovorom s NATO Agencijom koji, najjednostavnije rečeno, znači da će u nadolazeće 2 godine tvrtka KING ICT ispred sebe imati odgovorne zadatke visokog prioriteta i implementacije najsuvremenijih rješenja kibernetičke sigurnosti za NATO.

Iznimno smo ponosni što priče poput ove dokazuju da je Hrvatska zemlja velikih stručnjaka i naprednih IT rješenja te da naše tvrtke mogu ravnopravno konkurirati na međunarodnim natječajima, u konkurenciji s velikim svjetskim IT imenima, poručuju iz KING ICT-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti