Klinci oduševljeni kampom za izradu videoigara: Interes raste iz godine u godinu

Nastava je organizirana u prostoru inkubatora PISMO sa dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali.

Martina Čizmić | 19.07.2023. / 13:27

Djeca u ljetnom kampu za izradu videoigara (Foto: Poduzetnički inkubator PISMO)

I ove godine, najpoželjnije mjesto za provođenje ljetnih praznika nalazi se u Novskoj. Točnije u Poduzetničkom inkubatoru PISMO koji je organizirao ljetni kamp u kojem su učenici viših razreda osnovne škole mogli naučiti kako izrađivati vlastite videoigre.

Tijekom sedam dana učenja, zabave, videoigara, druženja, odlazaka u prirodu, tjelovježbe, vrhunske tehnologije i uspomena za cijeli život u srpnju je doživjelo gotovo 60 polaznika. A toliko ih se očekuje i u kolovozu.

Gaming centar u Novskoj za ove je školske praznike ponudio odličan ljetni program. Umjesto da isključivo igraju videoigre doma, u inkubatoru PISMO djeca uče kako ih izraditi.

Naše dugogodišnje iskustvo u gaming edukacijama potaklo nas je da još više radimo s djecom. Osim što uče ispred ekrana, mi im pokazujemo i kako avanture iz videoigara zapravo imaju u prirodi i oko sebe. Očito smo kreirali jedinstven program, s obzirom da je povećanje djece u odnosu na prošlu godinu 120%, poručuju iz inkubatora PISMO powered by A1.

Nastava je organizirana u prostoru inkubatora PISMO sa dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali. Predavači su predstavnici Hrvatske udruge izrađivača videoigara HU-IZ-VI. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka. Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom, nastavlja se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti.

Upoznaju se tako sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija uči se snimati, montirati i streamati sadržaje, u STEM laboratoriju Novsky se uči o microbitu i robotici. Iz gradskog parka promatraju se zvijezde, u izviđačkom kampu DUPIN uči se preživjeti bez tehnologije, a cijeli program krasi i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

Iz PISMA ističu kako još ima mjesta u grupama u kolovozu, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti