Koja će kompanija osvojiti Good Game Zagreb i hvaliti se cijelu godinu?

Muzej Suvremene umjetnosti na dva će dana postati središtem brojnih zanimljivih zbivanja pa će posjetitelji, osim u atraktivnim esport natjecanjima, moći uživati i u posebno osmišljenim zonama.

Martina Čizmić | 09.05.2019. / 09:04

Good Game esport turnir (Foto: Good Game) (Foto: Good Game)

Ovog vikenda Muzej suvremene umjetnosti ugostit će četvrto izdanje najvećeg B2B gaming spektakla u ovom dijelu Europe – turnir Good Game Zagreb 2019 powered by Samsung Galaxy 10.

Obožavatelji esporta i gaminga imat će priliku uživati u sjajnim dvobojima, adrenalinskim okršajima za natjecatelje i posjetitelje, a osim konferencije koja je ovogodišnji novitet, postavljene su i posebne zone koje će privlačiti pažnju svojim izgledom te sadržajima.

Čak 32 kompanije natjecat će se u videoigri koja svoje poklonike u svijetu broji u milijunima – Counter Strikeu. Igra je to koja zahtijeva koncentraciju, timski rad, taktiku te, naravno, posebne gamerske vještine igrača. Natjecanje započinje u petak, 10. svibnja u 9:30, a koji će tim pokazati najveću spremnost i borbeni duh, doznat će se u subotu, 11. svibnja, kada će biti uručeni veliki pobjednički pehari u dvije kategorije, A i B ligi. Natjecanje će se održati na 40 borbenih postava opremljenih gaming računalima MSGW, monitorima Samsung i periferiji White Shark.

No tu zabava ne prestaje, već tek počinje. Muzej Suvremene umjetnosti na dva će dana postati središtem brojnih zanimljivih zbivanja pa će posjetitelji, osim u atraktivnim esport natjecanjima, moći uživati i u posebno osmišljenim zonama.

Art Expo s grafiti umjetnicima, Escape Room za obožavatelja zagonetki i logičkih zadataka, Tough Mudder za one koji se žele okušati u snazi i izdržljivosti, zona s biciklima Greyp, Green Corner s masažama i zdravim sokovima i Expo Arena u kojoj će Samsung i A1 predstaviti ono najbolje od tehnologije. Tu je i Here be Dragons kućica za najveće fanove pop kulture, Retro Arena gdje će se moći zaigrati neke od najpoznatijih igara iz prošlog stoljeća, Food Corner gdje će se moći zaigrati i FIFA te dodatni esport turniri u igrama Rocket League (samo u subotu u 10 sati), Apex Legends (petak i subota u 11 sati), Mario Kart turnir (petak i subota u 13 sati) te HTC Beat Saber turnir (petak i subota u 15 sati).

Good Game (Foto: Nika Gogo) (Foto: Nika Gogo)

Novost turnira je i ekskluzivna Good Game konferencija, na kojoj će svoja iskustva i lekcije, najbolje poslovne slučajeve u business developmentu, prodaji, marketingu, zapošljavanju i internim procesima, prenijet će brojni domaći lideri poput Marka Žulja iz tvrtke Google, Ivana Ivankovića iz Reebota, Damira Đurovića koji predstavlja Reboot, Predraga Šuke Iz Algebre, Tomislava Gojevića iz Nanobita, Ivana Miličevića iz EliteFita, Tomislava Mihajlovića iz Nordeusa i Tomislava Pongraca iz tvrtke Gamepires. Mjesta ima za samo 200 najbržih posjetitelja, a ulaznice po cijeni od 299 kn, mogu se osigurati putem sustava Entrio.

Kao i prošle godine, posebno mjesto u priči Good Game imaju mladi studenti. Naime, osim druženja i igranja, tamo ih očekuje i susret s potencijalnim poslodavcima u budućnosti, a da bi se to ostvarilo, trebaju pripremiti najnovije životopise koje će organizatori dostaviti u ruke svih tvrtki koje su se prijavile za sudjelovanje te im tako ubrzati proces pronalaska prvog posla ili prakse.

Pobjednici Good Game Liftoffa (Foto: GGL) (Foto: GGL)

Karakter ovog turnira je humanitaran, pa će sav prikupljeni novac ići u fond projekta Good Game Liftoff, startup natjecanje za mlade poduzetnike na kojem je prošle godine pobijedio tim koji je osmislio pametnu igru Mundus. U svoje su poslovanje tako uložili dodatnih 100.000 kuna, a novo izdanje tog zanimljivog koncepta planirano je za jesen.

U borbu za veliki pehar ove godine ulaze Plavi tim (INA), Serengeti, Nanobit, Undabot, Locastic, Cloudsense, Inceptum, Infinum, KING ICT, HPB, CROZ, FOREO International, Bamboo Lab, Agency04, Telegram, Emil Frey Digital, Ekobit, Diverto, Rimac Automobili, Algebra, NSoft, Bien Studio, Bravo Systems, A1 Hrvatska, bonbon, Five, Franck, Envy i Hrvatski Telekom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti