Još je 15 dana ostalo do završetka kampanje na Kickstarteru , ciljani iznos od 35 tisuća američkih dolara sasvim je blizu za hrvatski startup projekt Baggizmo čiju su vrijednost prepoznali i neki od najeminentnijih tehnološko-dizajnerskih medija...

Kampanja ovog hrvatskog dizajn-start-upa od samoga je početka imala stabilan rast, međutim ovoga je vikenda doživjela streloviti uzlet nakon objavljenih članaka na Mashable.com i Designboom moćnim svjetskim medijima za digitalnu kulturu i tehnologiju. Vijest o Baggizmu proširila se međunarodnim internetskim medijima čiji su čitatelji prepoznali inovativnost Baggizma u smislu novog načina nošenja gadgeta te ostvarenih naprednih funkcionalnosti.  Autor članka na portalu Mashable, Stan Schroeder istaknuo je kako Baggizmo ne obećava revolucionarne tehnološke značajke, već pruža inteligentno osmišljen dizajn svakog detalja, kojeg potpisuje dizajn studio Manufakturist iz Zagreba. 

Mashable i Designboom prepoznali Baggizmo

Naime, Baggizmo je jedinstvena praktična muška torba namijenjena za svakodnevno nošenje osobnih mobilnih elektroničkih uređaja i sitnih stvari poput ključeva, novčanika i sl. Pored toga, njezine minimalističke linije vizualno odgovaraju različitim odjevnim stilovima muškaraca, te ju se može nositi na majicu, košulju i ispod jakne ili odijela – skladno se uklapajući u uobičajene poslovno-privatne okvire. Stabilna i ugodna pozicija Baggizma ispod ramena omogućuje brzo dosezanje uređaja te ne iziskuje odlaganje torbe sa strane, čak niti za vrijeme vožnje automobila ili bicikla.  Za sada je na Kickstarteru Baggizmo zabilježio 269 pobornika kampanje, ispunio je 78% traženog iznosa i u trenutku pisanja ovog teksta je na iznosu od 27,515 USD. 

Baggizmo postaje i „pametan“ s NFC čipom

Dosegnuvši prag od 20.000,00 USD, Baggizmo je svojim pobornicima objavio da postaje „pametna torba“ zahvaljujući NFC čipu (Near Field Communication) koji će biti ugrađen u prednjem džepu torbe. Riječ je o bežićnoj tehnologiji koja omogućuje spremanje datoteka, a na vrlo malim udaljenostima i njihovu razmjenu s drugim uređajima. Naime, uzevši u obzir da Baggizmo zadržava svoju tanku formu čak i kad je ispunjen gadgetima, te se vizualno uklapa u razne tipologije odjeće – omogućuje nošenje bez odlaganja sa strane. Stoga razmjena osobnih podataka s Baggizmom ispod ramena na poslovnom sastanku ili konferenciji postaje brža i praktičnija. Uz pomoć NFC-a, mogu se praktično razmjenjivati digitalne poslovne posjetnice, profil na Linkedlnu, slike s Dropboxa i sl. 

Premium verzija Baggizma u koži

Pored osnovnog modela torbe izrađene od inovativnog i vodoodbojnog materijala kojiomogućava cirkulaciju zraka između unutarnje strane torbe i tijela, Baggizmo je u sklopu završetka kampanje ponudio i novu verziju torbe izrađene od autentične talijanske nappa kože. Nappa je znamenita po svojoj upotrebi u kožnoj galanteriji zbog delikatne mekoće svoje površine i patine koja se tijekom vremena na njoj stvara,  što dodatno ističe njezinu ljepotu te pruža dugotrajnije korištenje Baggizma. Nema dvojbi kako je tekst objavljen na Mashable portalu potaknuo dodatna "ulaganja" na Kickstarteru, uostalom, objava je podijeljena više od dvije tisuće puta, stoga se nadamo kako će ekipa koja stoji iza Baggizmo projekta uskoro ispuniti svoj cilj. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju